5 mei 2014

Terugblik op het evenement in Nationaal Park de Weerribben-Wieden.

Op zaterdag 3 mei gaf Wikimedia Nederland het startsein voor Wiki Loves Earth met een fotografie workshop en boottocht in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Het programma ging van start met een fotografie workshop, waarna een boottocht door de Weerribben gelegenheid gaf om foto’s van het gebied te maken. Na afloop werd uitgelegd hoe deelnemers de gemaakte foto’s kunnen uploaden naar Wikimedia Commons om zo deel te nemen aan de wedstrijd.

In de fotografie workshop kwam naar voren dat je in de natuur veel geduld moet hebben en goed voorbereid zijn om de perfecte foto te kunnen maken. Na de workshop gingen we met een boswachter te boot het Weerribben gedeelte van het park in. De boswachter kon ons veel vertellen over het nationaal park, zo komt de naam Weerribben van het typerende landschap in het nationaal park van een weer (brede strook water), afwisselende met ribben (smalle stroken land). Deze structuur was nodig vanwege de turf die gewonnen werd en op het land de “ribben” gedroogd moest worden, voordat het als brandstof gebruikt kon worden. Tegenwoordig is dit gebied vooral bekend als het grootste rietgebied in Nederland.

Onze fotografen hadden tijdens de excursie genoeg te fotograferen en hadden veel geluk met het prachtige weer. Daarnaast was het bijna windstil waardoor er veel foto’s met mooie water spiegelingen genomen konden worden. Bij terugkomst werd een presentatie gegeven voor het uploaden van de foto’s naar Wikimedia Commons. Al met al een zeer geslaagde dag voor Wiki Loves Earth, waar prachtige foto’s van nationaal park de Weerribben-Wieden het resultaat zijn.

Nationaalpark Weerribben, Ziko van Dijk, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt