14 augustus 2017

Start themaweken Natuurgebieden op Wikipedia

Vandaag starten de themaweken rondom Natuurgebieden op Wikipedia. Twee weken lang schenken deelnemers van de themaweken extra aandacht aan natuur op Wikipedia door de encyclopedie te verrijken met artikelen, foto’s, filmpjes of geluidsfragmenten over of uit Natuurgebieden en bioreservaten. Wie dat tijdens de themaweken het beste en het meeste doet maakt kans op een leuke natuurprijs. Deelname is open voor iedereen.

Er is genoeg om over te schrijven, want naast de natuurgebieden zelf (incl Natura 2000 gebieden), doen ook de planten en dieren die deze gebieden bevolken mee. Je kunt meedoen met het schrijven van nieuwe artikelen en/of het aanpassen en uitbreiden van bestaande artikelen. Ben je geen schrijver? Lever dan je bijdrage door foto’s, filmpjes of geluidsfragmenten toe te voegen aan Wikimedia Commons en voeg deze toe aan een Wikipedia artikel waar deze nog ontbreken. Dus pak je computer, laptop, telefoon of tablet en ga aan de slag. Wie weet verschijn jij binnenkort boven in het eindklassement.

Wil je meedoen of meer informatie over de themaweken? Ga dan naar de projectpagina van de themaweek.

Wil je eerst meer informatie over en oefening in het schrijven over natuuronderwerpen op Wikipedia? Volg dan de online snelcursus.

Zonsondergang bij de Krusdobbe in de Alde Feanen, Uberprutser, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt