20 juni 2016

Terugblik 4 juni: Edit-a-thon Textielmuseum Tilburg

door Ciell

Op een zonnige zaterdagmiddag in juni verzamelden zich 9 dames in het Textielmuseum in Tilburg. Om meer te leren over Wikipedia: de eerste stappen, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een goed artikel schrijf en wat zijn de regels over afbeeldingen. Maar ook om gebruik te kunnen maken van de zeer uitgebreide kennis in de bibliotheek van het museum.

Daar bevinden zich prachtige boekwerken met voorbeelden van stoffen, weeftechnieken en borduursels. Oude boeken uit de vorige eeuw, maar ook de nieuwste boeken over de hedendaagse textiel: een waar walhalla voor elk -beginnend- Wikipediaan, zoals je jezelf trots mag noemen na je eerste bewerking.

De tijd vliegt voor iedereen veel te snel voorbij, maar het was een eerste snufje van de verslaving die het schrijven met zich meebrengt. In de loop van de week die erna volgt verschijnen de eerste artikelen online: mousseline is beschreven, batikken wordt bijgewerkt en G.T. van Ysselsteyn krijgt haar eigen Engelstalige artikel.

Op 1 oktober duiken we opnieuw in de boeken en tot die tijd is het natuurlijk mogelijk om online mee te schrijven. Doe jij ook mee?

Textielmuseum Tilburg editathon 7, Ciell, CC-BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt