4 september 2013

Uploaden via Wikimedia Commons

Veel mensen vinden uploaden via Wikimedia Commons ingewikkeld, omdat er zoveel opties zijn om in te stellen. Speciaal voor Wiki loves Monuments hebben we een vereenvoudigd uploadformulier gemaakt, waarbij veel van deze opties alvast ingevuld zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over de datum van de foto, wie de fotograaf is (dat ben je zelf) enz. en tegelijk wordt gelijk gevraagd naar het monumentnummer. Hiermee zou het uploaden een stuk eenvoudiger moeten worden.

De makkelijkste methode is om in een van de monumentenlijsten op “upload foto” te klikken, dit kan enkel bij monumenten zonder foto. Als er wel een foto is volg dan de onderstaande stappen.

Het formulier om rijksmonumenten te uploaden naar Wikimedia Commons kun je hier vinden. Het formulier voor gemeentelijke monumenten is hier te vinden.

Uploaden via Wikimedia Commons gaat via enkele eenvoudige stappen:

De afbeelding is nu beschikbaar via Wikimedia Commons. Wij zorgen ervoor dat de afbeelding, aan de hand van het rijksmonumentnummer, wordt voorzien van verdere informatie en categorisatie. Mocht je tegen problemen aanlopen, of werkt er iets niet zoals verwacht? Stel je vraag dan bij de Wiki Loves Monuments-helpdesk. Wikipediavrijwilligers proberen dan zo snel mogelijk daar je vraag te beantwoorden.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt