3 juni 2014

Vangt u het geluid van de natuur in de Nationale Parken?

Artikelen op Wikipedia worden geïllustreerd door foto’s maar komen pas echt tot leven wanneer er geluid aan wordt toegevoegd. Een mooi voorbeeld hiervan is terug te luisteren in het Wikipedia artikel over de merel

De geluiden die in artikelen worden gebruikt, komen uit Wikimedia Commons. Dit is de beeld- en geluidbank van Wikipedia. Wikimedia Commons kan uitbreiding van het aantal natuurgeluiden uit Nederland hard gebruiken. 

Helpt u mee? Neem dan geluiden op in één van de Nationale Parken en stuur ze uiterlijk 30 juni aanstaande in voor Wiki Loves Earth. U helpt daarmee Wikipedia met het rijker maken van artikelen én u maakt kans op een mooie prijs.

Wat is voor uw hèt natuurgeluid in de Nationale Parken van Nederland? Het geruis van de wind door de bladeren van de bomen, het ritselen van mieren die over blaadjes lopen, het zoemen van een bij, kabbelend water? Of juist het geblaat van schapen, een zingende vogel of mensen die recreëren in de natuur? Iedereen beleeft de natuur anders en wij zijn benieuwd naar uw beleving. Wij kijken uit naar uw inzending! 

Workshop geluiden opnemen, DDJJ, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt