20 september 2017

WCN 2017 programma en kaartverkoop

De Wikimedia Conferentie Nederland (WCN) is op zaterdag 4 november bij Meeting Plaza in Utrecht. Het programma is nog in wording maar de eerste lijnen zijn bekend. In de vorige nieuwsbrief vertelden we al dat James Heilman zal spreken tijdens de WCN. James Heilman is associate professor aan de Universiteit van Brits-Columbia en hoofd van de afdeling spoedeisende hulp bij het East Kootenay Ziekenhuis in Cranbook, Canada. Heilman is sinds 2015 lid van het hoofdbestuur van de Wikimedia Foundation. Maar er is natuurlijk meer.

De WCN bestaat uit 3 tracks. Eén van deze tracks gaat over Wikimedia-samenwerkingen met GLAMs (culturele instellingen) en educatieve partners. Een tweede track is “facts matter". Wikipedia staat bekend als een baken van op feiten gebaseerde kennis. Maar het fake news in de wereld dreigt via de media ook Wikipedia te bereiken….

Het totaalprogramma bevat een brede waaier van presentaties van actuele projecten op Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata. Ook technische ontwikkelingen en onderzoek naar de waarde en impact van open data en samenwerking met de Wikimediaplatforms komen aan bod.

De WCN wordt afgesloten door Grof Geschud. Het duo Grof Geschud bestaat uit Lander Severins en Myrthe van Velden, vierde-jaars-studenten aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Voor de WCN maken ze een afsluitende voorstelling. Over hun soort cabaret zeggen ze:

"Het publiek moet zichzelf erin herkennen, het moet schuren, doen lachen, raken ... Ja er moet iets loskomen."

Deelnemen aan de conferentie? Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

WCN2016 DSC2855, Kees-Jan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt