3 juli 2014

Wiki Loves Earth zet de Nederlandse natuur in woord, beeld en geluid op Wikipedia

1.395 nieuwe natuurfoto’s en natuurgeluiden beschikbaar.

De foto- en geluidwedstrijd Wiki Loves Earth is officieel afgelopen. In totaal heeft Wiki Loves Earth sinds 1 mei 1.395 beelden en geluidsfragmenten opgeleverd. Een geweldig resultaat, vooral vanwege de hoge kwaliteit van de ingezonden foto’s en geluiden. Met deze inzendingen kunnen de Wikipedia artikelen over de natuur van Nederland worden aangevuld met multimedia materiaal.

In verschillende nationale parken hebben we de afgelopen weken in het kader van Wiki Loves Earth evenementen georganiseerd.

Een workshop natuur fotografie met een aansluitende boottocht in Nationaal Park de Weerribben-Wieden was op 3 mei de officiële start van de wedstrijd. De unieke omgeving en de uitleg van de schipper maakten dit tot een zeer geslaagde dag.  

Zondag 25 mei was de dag van het Nationaal Park. Op die dag waren we in maar liefst drie nationale parken aanwezig met geluid- en fotografieworkshops: de Utrechtse Heuvelrug, Drentsche Aa en Sallandse Heuvelrug.

Tweede pinksterdag (9 juni) gaven we een schrijfworkshop in NP De Alde Feanen. Deelnemers kregen les in het schrijven en bewerken van Wikipedia artikelen, met nadruk op de Nederlandse natuur als onderwerp.

Zondag 15 juni sloten we de wedstrijd af in Schaapskooi Huenderhoeve in NP Drents-Friese Wold. Een prachtige dag tussen de schapen! Overigens hebben we tijdens alle activiteiten heel erg geluk gehad met het weer en geen spatje regen gehad.

In totaal zijn er nu 1.389 beelden en 6 geluiden geüpload door 106 mensen. Een geweldige aanvulling van materiaal over de Nederlandse natuur en de nationale parken.

Ook al is de wedstrijd voorbij Wikimedia Nederland blijft zich inzetten voor de Nederlandse natuur. Wil je weten hoe? Houd dan onze website, www.wikilovesearth.nl goed in de gaten!

Participants of the Wiki Loves Earth photography workshop in the Drentsche Aa, Ter-burg, CC-BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt