20 augustus 2015

Wiki Loves Monuments 2015: speciale categorieën en prijzen

Ingezonden foto’s worden door onze vakkundige jury beoordeeld op drie criteria: technische kwaliteit, originaliteit van de setting en bruikbaarheid op Wikipedia. Voor de winnende foto’s heeft Wiki Loves Monuments wederom mooie prijzen te vergeven. Van een fotoreis en een helikoptervlucht tot museumjaarkaarten, boekenpakketten en jaarabonnementen op tijdschriften, voor elke winnaar zal er zeker iets naar zijn of haar gading tussen zitten.

Nieuw dit jaar zijn twee speciale categorieën: ‘ornamenten’ en Dudok. Met de categorie ‘ornamenten’ of gedetailleerde versieringen aan monumenten sluit Wiki Loves Monuments aan bij het thema ‘Kunst en Ambacht’ van Stichting Open Monumentendag. Daarnaast is er een speciaal klassement voor de beste foto’s van Dudok monumenten: gebouwen ontworpen door de bekende Nederlandse architect en stedenbouwkundige Willem Dudok (1884-1974).

De winnaars in het Dudok klassement maken onder meer kans op een jaar lang gratis toegang tot Museum Hilversum, een exclusieve rondleiding door het Dudok Architectuur Centrum en het Raadhuis van Hilversum (inclusief het beklimmen van de toren!), toegangskaartjes en een rondleiding in het Museum Hilversum en het rijk geïllustreerde boek ´Dudok´ van Dudokkenners Arie den Dikken en Annette Koenders. Dit prijzenpakket wordt aangeboden door Museum Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum.

De winnaars van de categorie ‘ornamenten’ krijgen van Stichting Open Monumentendag boekenpakketten aangeboden, met daarin vier titels: Groen van Toen, Macht & Pracht, Op reis en Kunst & Ambacht.

Sabelspoort en Gelders Provinciehuis, HenkvD, CC BY-SA 3.0

HenkvD won in 2013 de derde prijs in de speciale categorie 'Wederopbouwmonumenten'.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt