1 augustus 2019

Wiki Techstorm 2019 - Samen werken aan de software achter Wikipedia

Wikimedia Nederland organiseert op 22 en 23 november in Amsterdam de Wiki Techstorm 2019 om samen met de deelnemers te werken aan de software technologie achter Wikipedia en andere Wikiprojecten.

Bijna iedereen kent Wikipedia. De internet-encyclopedie met als doel iedereen, waar ook ter wereld, vrije toegang te geven tot alle menselijke kennis. Het is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. Minder bekend, maar cruciaal voor toegang tot kennis via onder andere Wikipedia, zijn de Wikiprojecten Wikimedia Commons en Wikidata. Wikimedia Commons is de centrale media-collectie van de Wikimedia-beweging en Wikidata is een gezamenlijk bewerkte kennisdatabase die is opgezet om Wikipedia te ondersteunen. Koppelingen met andere open databases dragen er toe bij dat verbanden kunnen worden gelegd tussen bijvoorbeeld stukken in collecties van musea en belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Zo vormden de data in Wikidata over transporten van Joodse Nederlanders tussen 3 en 4 oktober 1942 een leidraad voor het structuren van gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

Op 22 en 23 november organiseert Wikimedia Nederland de Wiki Techstorm in Stayokay Zeeburg in Amsterdam. Tijdens dit evenement krijgen deelnemers een kijkje in de software en databasestructuur van Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata. Ze krijgen de kans om gedurende twee dagen samen te werken aan interessante projecten en problemen op het gebied van tech en coding. De deelnemers leren meer over de mogelijkheden van Linked Open Data in combinatie met de schat aan tekst, beeld en data die de Wikimedia projecten bieden. Wikimedia Nederland nodigt zowel beginnende als ervaren software developers met interesse in Wikiprojecten en alle Wikimedianen met interesse in technologie uit in te schrijven voor de Wiki Techstorm.

Van 26 augustus tot 8 september 20:00 uur CEST is het mogelijk officieel in te schrijven via deze webpagina voor dit vrij toegankelijke evenement.

By SIryn, CC BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt