29 september 2014

Wikimedia Conferentie Nederland 2014 Vinden & Verbinden

Dit jaar is er gekozen voor het thema Vinden & Verbinden. Vele puzzelstukjes bij elkaar maken onze Wikimedia-projecten één geheel. In het Wikipedia logo komt deze gedachte heel duidelijk naar voren. Wanneer er één stukje ontbreekt is het project niet compleet en moet er worden gezocht naar de missende link, dat kan individueel maar dat kan ook samen.

Keynote sprekers
Wij zijn trots te kunnen melden dat keynote spreker Hans de Zwart (Bits of Freedom) de conferentie opent. Voor de afsluiting van de conferentie is Lieven Scheire te gast, hij zal de conferentie op zijn eigen unieke en komische wijze afsluiten.

Het dagprogramma bestaat uit vier tracks:

Vinden
De sprekers nemen u mee op hun zoektocht naar samenwerking met en binnen partnerorganisaties. Waar liggen kansen voor Wikipedia en wat zijn uitdagingen? Binnen deze track kunt u ook een panelsessie verwachten over vrouwen & Wikipedia. Gespreksonderwerpen zijn o.a. vrouwen in de kunst en de opstart van een nieuw Wikipedia(vrouwen)project - hoe pakt men dat aan?

Verbinden
Verbinden is een veelzijdig onderwerp. Onze sprekers gaan dieper in op ervaringen om mensen samen te brengen en samen te laten werken, óók online. Tevens gaan we in op de vrijwilligerscommunity die Wikipedia draagt. Hoe zijn de verhoudingen onderling, en hoe ontstaan deze verhoudingen?

Achter de schermen
De track ‘Achter de schermen’ biedt u een kijkje achter de schermen van verschillende Wikimedia-projecten. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen  en wat zien we als we gegevens van bezoekers nader analyseren? Hoe maken we  informatie nog beter vindbaar? Kunnen de verschillende Wikimedia-projecten onderling informatie uitwisselen?

In de praktijk
Gedurende de hele dag is het mogelijk om aan Wikipedia of andere Wikimedia-projecten te werken. Er zijn ervaren Wikipedia bewerkers aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden. 's Middags is er een mogelijkheid om ervaring op te doen met het uploaden van foto's, documenten en geluidsfragmenten. Deze track staat open voor alle bezoekers van de conferentie. Ook deelnemers die nog nooit een bewerking hebben gedaan kunnen hier hun eerste stappen zetten.

De inhoudelijk invulling van de sessies per track is aan verandering onderhevig en wordt nog verder aangevuld naarmate de conferentie dichterbij komt. Blijf op de hoogte van de vorderingen via ons programmaoverzicht en schrijf je in. 

 

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt