22 februari 2018

Wikimedia Introductie Workshops

Wil jij meer weten over hoe je kunt bijdragen aan Wikipedia, Wikidata, Wikimedia Commons en/of WikiSource?

Als je wilt weten wat een sandalenfilm is, dan zoek je dat op in Wikipedia. De lengte van de Noordervaart? Wikipedia. Het metier van Ulla Procopé? Wikipedia. Maar heb je je weleens afgevraagd hoe al die kennis daar komt? Of misschien wel eens bedacht dat het leuk zou zijn om zelf ook iets op Wikipedia te zetten? Dan zijn de Wikimedia Introductie Workshops iets voor jou!

Verdeeld over 3 avonden leer je hoe en waarom Wikipedia is opgericht. Je leert waarom duizenden mensen dagelijks hun vrije tijd en kennis geven om Wikipedia beetje bij beetje beter te maken. Je krijgt een kijkje achter de schermen en leert welke andere Wikimedia-projecten er nog meer zijn, zoals Wikimedia Commons en Wikidata.

Voor wie? Voor iedereen die meer wil weten over Wikipedia en Wikimedia. Dat kan zijn omdat je beroepsmatig bezig bent met Wikipedia of omdat je al actief bent in de open data of open source community. Maar ook omdat je het leuk vindt om onderwerpen uit te pluizen en daarover te schrijven of om foto’s, video’s of geluidsopnames te maken. Of gewoon uit nieuwsgierigheid naar het project dat de Erasmusprijs gewonnen heeft en in het Guinness Book of World Records staat voor de grootste fotowedstrijd ooit georganiseerd.

Wanneer? De workshops vinden plaats op 15, 29 maart en 12 april van 18.00 tot 21.00 uur op het kantoor van Wikimedia Nederland aan Mariaplaats 3 te Utrecht. Iedere avond komt een ander aspect van de Wikimedia-beweging aan bod. Later in het jaar kun je je verder verdiepen tijdens vervolg workshops. Schrijf je snel in voor deze introductie workshops als je verzekerd wilt zijn van deelname.

Europeana Fashion edit-a-thon at the MoMu Fashion Museum in Antwerp 15, Ter-burg, CC BY 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt