Afgeronde projecten

Hier vindt u een aantal van onze projecten uit het verleden terug.

 • Museum Catharijneconvent
  Begin 2015 heeft het museum een donatie gedaan van meer dan 2.500 afbeeldingen in hoge resolutie aan Wikipedia. De donatie is afgerond met een schrijfbijeenkomst, waarbij de deelnemers aan de slag zijn gedaan om artikelen te schrijven bij de eerder gedoneerde afbeeldingen. Onlangs heeft er een Wikipediazuil in het museum gestaan. Op deze zuil konden bezoekers artikelen lezen uit Wikipedia. Het museum heeft zelf een selectie gemaakt met artikelen die voor hen het interessantste zijn
 • Wiki Loves Earth
  De Nederlandse natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia. In mei 2014 riepen we natuurliefhebbers op om foto’s van natuur te maken én om de Wikipedia­ artikelen over de Nederlandse natuur te verbeteren en aan te vullen. In totaal heeft Wiki Loves Earth sinds 1 mei 1.395 beelden en geluidsfragmenten opgeleverd.
 • Wiki Loves Monuments
  Nederland staat vol met prachtige gebouwen die een culturele of historische waarde vertegenwoordigen. Om iedereen iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht te geven van het prachtige culturele erfgoed van Nederland, heeft Wikimedia Nederland heeft daarom de afgelopen jaren een wedstrijd georganiseerd waarbij deelnemers werden uitgenodigd hun foto’s met anderen te delen.
 • Wikiportret
  Wikipedia bevat veel artikelen over bekende Nederlanders. Vaak ontbreekt echter een foto. Dat komt doordat een foto alleen op Wikipedia wordt geplaatst als deze vrij gebruikt kan worden. Bekende Nederlanders kunnen makkelijk hun portret ter beschikking te stellen voor Wikipedia. Er is een speciale website ingericht waar de eigenaar van een foto na invullen van een aantal vragen de foto kan inzenden. Vrijwilligers van Wikipedia doen daarna de rest, zodat de foto – na controle bij de rechthebbende – bij het artikel op Wikipedia verschijnt.
 • Teylers Challenge
  Wikimedia Nederland organiseert jaarlijks diverse schrijfmiddagen (‘edit-a-thons’) bij musea zoals bijvoorbeeld de Teylers Challenge. In 2012 hebben we een schrijfwedstrijd in samenwerking met het Haarlemse Teylers Museum georganiseerd. Deskundigen van het museum en Wikimedia-vrijwilligers werkten samen om artikelen op Wikipedia te schrijven en aan te vullen.
 • Europeana Fashion project
  Dat er tal van onderwerpen zijn om over te schrijven geeft dit project goed weer. Begin mei 2013 organiseerde Europeana Fashion in samenwerking met Centraal Museum Utrecht en Wikimedia Nederland een schrijfmiddag (edit-a-thon) rond mode. Studenten, modeconservatoren, onderzoekers, modebloggers en wikipedianen gingen enthousiast aan de slag om de informatie over mode te verbeteren en meer zichtbaar te maken op Wikipedia en met succes.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt