Persberichten

Hier vindt u een overzicht van de meeste recente persberichten van Wikimedia Nederland.

7 oktober 2014

Wikimedia Conferentie Nederland 2014 Vinden & Verbinden

Utrecht (oktober 2014) - De jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland wordt gehouden op zaterdag 1 november 2014. Het programma bevat een scala aan sessies binnen het centrale thema Vinden & Verbinden. Belangrijke sprekers zijn Hans de Zwart, directeur van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom en de voorzitter van de internationale Wikimedia Foundation, Jan-Bart de Vreede. Cabaretier & programmamaker Lieven Scheire zal de dag afsluiten.

Lees meer

8 september 2014

Schrijfworkshop Project Natuur

Prijsuitreiking van foto/geluid wedstrijd Wiki Loves Earth

Op zondag 5 oktober organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met Naturalis een schrijfworkshop. Tijdens deze schrijfworkshop wordt uitleg gegeven over het schrijven (of verbeteren) van artikelen op Wikipedia rondom het thema de Nederlandse natuur. Daarna kunt u direct zelf aan de slag - onder begeleiding van ervaren Wikipedia bewerkers. De workshop wordt gehouden in de bibliotheek van Naturalis te Leiden. 

Lees meer

3 juli 2014

Wiki Loves Earth zet de Nederlandse natuur in woord, beeld en geluid op Wikipedia

1.395 nieuwe natuurfoto’s en natuurgeluiden beschikbaar.

De foto- en geluidwedstrijd Wiki Loves Earth is officieel afgelopen. In totaal heeft Wiki Loves Earth sinds 1 mei 1.395 beelden en geluidsfragmenten opgeleverd. Een geweldig resultaat, vooral vanwege de hoge kwaliteit van de ingezonden foto’s en geluiden. Met deze inzendingen kunnen de Wikipedia artikelen over de natuur van Nederland worden aangevuld met multimedia materiaal.

Lees meer

27 mei 2014

9 juni schrijfworkshop: Nationaal Park De Alde Feanen in woord op Wikipedia

Weet u veel over de Nederlandse natuur en zou u uw kennis graag ter beschikking willen stellen aan andere geïnteresseerden? Schrijf dan mee met Wiki Loves Earth op 9 juni in De Alde Feanen! Wiki Loves Earth is een project van Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia), die zich inzet om de Nederlandse natuur meer op de kaart te zetten van Wikipedia. Nationaal Park De Alde Feanen heeft hun park ter beschikking gesteld om nieuwe gebruikers een Wikipedia training aan te bieden.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt