Weblog

17 september 2019

Colleges en schrijven voor Wikipedia: tevreden gegrom

door Michiel van Kempen, bijzonder hoogleraar West-Indische letteren aan de Universiteit van Amsterdam

Het Caraïbisch gebied is lang een stiefkindje van Wikipedia geweest. Er zaten gigantische gaten in het aanbod aan artikelen over de complexe, uitgebreide regio. Met gerichte bijeenkomsten wordt daar de laatste tijd geprobeerd wat aan te doen.

Lees meer

9 september 2019

WikiWalk

door Toos Groen

Op 24 augustus vond in het centrum van Tiel een WikiWalk plaats: twintig enthousiaste fotografen hielden een fotosafari onder de deskundige leiding van historici Wim Veerman en Peter Schipper. Op bijzondere plekken hield het gezelschap halt en vertelden de begeleiders spannende verhalen en grappige anekdotes. De foto’s die gemaakt werden, zijn bestemd voor Wikipedia, zodat ze kunnen worden gebruikt als illustratie van bestaande of nog te schrijven artikelen.

Lees meer

15 juli 2019

Informatie is van iedereen

Schrijven in het kader van Wiki goes Caribbean - door Daniëlle Jansen

Op de Wiki goes Caribbean-schrijfmiddagen komen nieuwe en ervaren schrijvers voor Wikipedia bij elkaar om te schrijven over verschillende onderwerpen over het (Nederlands) Caribisch gebied en Suriname. Met elkaar gaan we aan de slag om de informatie op Wikipedia uit te breiden, te verbeteren en te actualiseren. Iedere schrijfmiddag heeft een thema waaruit inspiratie geput kan worden.

Lees meer

15 juli 2019

Wikipedia uitgezonderd?

Door Ciell

Na 3 jaar werk, lobby en stemmingen werd op 17 mei 2019 de nieuwe 'Richtlijn inzake auteursrechten in de digitale eengemaakte markt' gepubliceerd. Deze richtlijn had in potentie een grote bedreiging voor vrije kennis kunnen zijn: in die afgelopen drie jaren kwamen en gingen verschillende voorstellen en amendementen.

Lees meer

3 juni 2019

Hoe Amnesty zijn weg vond in mijn Wikiwereld

Door Ciell

In samenwerking met Amnesty International mocht ik dit jaar als projectmedewerker van de projectgroep Gendergap voor de tweede keer een schrijfmiddag organiseren in het hoofdkantoor van Amnesty in Amsterdam. Om samen op Wikipedia te schrijven over (met name) vrouwelijke mensenrechtenactivisten. De projectgroep Gendergap droeg zorg voor de vrijwilligers en de Wikipedia-kennis, Amnesty voor de bronnen en de schrijvers.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt