7 maart 2021 |

Wiki-a-thon Amnesty International

De Wiki-a-thon op zaterdag 9 maart van 11.30-16.30 uur tijdens WikiconNL is onderdeel van een reeks Wiki-a-thons, waarvan de eerste op 1 maart plaatsvindt in het Amnesty-huis in Amsterdam en de tweede op 8 maart in Dordrecht.

Amnesty International is een vereniging die de naleving van de mensenrechten beoogt en zich onder andere inzet voor mensen in benarde posities, zoals de mensen die zich inzetten voor de rechten van de mensen om hun heen. Deze mensen worden niet altijd voor hun inzet gewaardeerd en, volgens Amnesty, ten onrechte gevangen genomen voor de vaak gevaarlijke positie waar zij zich in bevinden.
Wikipedia beschrijft de som van alle menselijke kennis en omdat deze mensenrechtenactivisten zich in een bijzondere positie plaatsen en zij in de pers vaak gezien worden als strijders van een nieuwe generatie, is het belangrijk dat ook zij een plek krijgen in de encyclopedie.
Om vrouwelijke mensenrechtenverdedigers te steunen, willen we voor zo veel mogelijk vrouwen een Wikipedia-pagina schrijven. Daarmee geven we de vrouwen een gezicht en geven we hun belangrijke werk bekendheid. Met de Wiki-a-thon op 9 maart in Utrecht proberen wij hieraan bij te dragen.

Schrijf je nu in!

Library of Congress, Public domain

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt