Activiteiten

In veel landen zijn er nationale Wikimedia-verenigingen die de Wikipedia-vrijwilligers ondersteunen en activiteiten op het gebied van vrije kennis ontwikkelen.

In Nederland is dat de Vereniging Wikimedia Nederland. Ze is opgericht in 2006 en bevordert - net als de hele Wikimedia-beweging - vrije kennis voor iedereen. Wikimedia Nederland biedt vrijwilligers ondersteuning, organiseert activiteiten en trainingen, werft fondsen, is een spreekbuis naar het algemene publiek en eerste aanspreekpunt voor organisaties en instellingen die samenwerking zoeken.

Wikimedia Nederland zorgt voor informatie en publiciteit rondom vrije kennis en adviseert culturele instellingen bij het vrijgeven en uploaden van materiaal. Waar nodig mengt Wikimedia Nederland zich in het maatschappelijk debat over het auteursrecht en de vrijheid van het internet. Kijk voor meer informatie naar de strategie en het jaarplan.

De vereniging heeft echter geen invloed op de inhoud van Wikipedia, ook niet de Nederlandstalige. Daarover gaat de gemeenschap van vrijwilligers die op Wikipedia bezig zijn.

Schrijfweken over het thema cultureel erfgoed, Jet van Gaal, CC BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt