Gendergap
IHLIA is een erfgoedorganisatie die zich bezig houdt met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de lhbt-gemeenschap. De afkorting lhbt staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender. Vanaf februari 2020 organiseert IHLIA iedere tweede vrijdagmiddag van de maand een schrijfmiddag om informatie over lhbt-gerelateerde zaken voor nog meer mensen beschikbaar stellen te Wikipedia.
Lees meer
De Gendergap werkgroep zet zich in voor meer artikelen over vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen op Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata. Elk kwartaal verloot de werkgroep een boekenbon onder iedereen die op de resultatenlijst op de projectpagina het door hen geschreven artikel heeft toegevoegd.
Lees meer
Neem deel aan het project 'Dolle Mythes' en geef alle dames uit het boek ‘Dolle Mythes, een frisse factcheck van feminisme toen en nu’ van Linda Duits een artikel op Wikipedia!
Lees meer
Na twee geslaagde TechStorms in 2018 komt er in 2019 een nieuwe Wiki TechStorm op 22 & 23 november. Waar de Wiki TechStorm 2019 in Nederland plaatsvindt is nog niet bekend. De officiële inschrijving voor het evenement start in de tweede helft van augustus en er is een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar. Heb jij interesse om deel te nemen aan de Wiki TechStorm en wil je een seintje krijgen wanneer de inschrijving opent? Vul dan in dit formulier je mailadres in!
Lees meer
Tijdens de WikiZaterdag van 6 april geeft Linda Duits een presentatie. Linda Duits is schrijver, publicist en onderzoeker gespecialiseerd in gender- en mediastudies. Zij geeft les aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht en is bekend van de boeken Dolle mythes en Seks op z'n Duits.
Lees meer
Het hele jaar door zet de gendergap werkgroep zich in voor meer informatie over vrouwen en vrouwengeschiedenis op Wikipedia, Wikidata en Wikimedia Commons. Rondom internationale vrouwendag is er natuurlijk nog extra aandacht. Samen met verschillende organisaties in het land zetten we ons in maart in om meer inhoudelijke informatie beschikbaar te maken.
Lees meer
Over Gendergap
Op Wikipedia is er sprake van een gendergap. Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. De gendergap-werkgroep probeert deze kloof te verkleinen. Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.
Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt