Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


12 mei 2014

25 mei fotoworkshop: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in beeld op Wikipedia

Een foto van een roedel reeën, een bloeiend maarts viooltje of het geluid van een roffelende specht. Dat is waar Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met onze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Lees meer

7 mei 2014

25 mei fotoworkshop: Nationaal Park Drentsche Aa in beeld op Wikipedia

Een foto van een weidebeekjuffer, een prachtig Drents landschap of een opname van het geluid van een Schotse hooglander. Dat zijn voorbeelden waar Wikimedia Nederland (de organisatie die Wikipedia ondersteunt) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Lees meer

5 mei 2014

Terugblik op het evenement in Nationaal Park de Weerribben-Wieden.

Op zaterdag 3 mei gaf Wikimedia Nederland het startsein voor Wiki Loves Earth met een fotografie workshop en boottocht in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Het programma ging van start met een fotografie workshop, waarna een boottocht door de Weerribben gelegenheid gaf om foto’s van het gebied te maken. Na afloop werd uitgelegd hoe deelnemers de gemaakte foto’s kunnen uploaden naar Wikimedia Commons om zo deel te nemen aan de wedstrijd.

Lees meer

1 mei 2014

De start van Wiki Loves Earth

De Nederlandse Nationale Parken in woord, beeld én geluid op Wikipedia

Helpt u ons mee om de prachtige Nederlandse natuur op de kaart te zetten en Wikipedia te verrijken met beeld en geluid? Doe dan mee aan de wedstrijd. Vanaf 1 mei tot en met 30 juni 2014 kan iedereen zelfgemaakte foto’s en geluiden uit de Nederlandse Nationale Parken onder een vrije licentie uploaden en kans maken op mooie prijzen.

Lees meer

28 april 2014

Jury Wiki Loves Earth

Voor Wiki Loves Earth 2014 hebben we vijf vakkundige juryleden bereid gevonden de inzendingen te beoordelen. Met deze jury, breed samengesteld uit mensen van de Nederlandse natuur wereld, fotografen en Wikimedia-vrijwilligers, moeten de beste foto’s wel boven tafel komen!

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt