Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


11 september 2017

Hortus botanicus Leiden in beeld op Wikipedia

Op zaterdag 30 september organiseert de Hortus botanicus Leiden samen met Wikimedia Nederland in het kader van project natuur een fotografieworkshop. De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Op Wikipedia hebben de meeste planten uit de Hortus een eigen artikel, echter van veel planten ontbreken er foto’s. Tijd om in actie te komen en met elkaar aan de slag te gaan om de collectie van de Hortus vast te leggen op beeld.

Lees meer

14 augustus 2017

Start themaweken Natuurgebieden op Wikipedia

Vandaag starten de themaweken rondom Natuurgebieden op Wikipedia. Twee weken lang schenken deelnemers van de themaweken extra aandacht aan natuur op Wikipedia door de encyclopedie te verrijken met artikelen, foto’s, filmpjes of geluidsfragmenten over of uit Natuurgebieden en bioreservaten. Wie dat tijdens de themaweken het beste en het meeste doet maakt kans op een leuke natuurprijs. Deelname is open voor iedereen.

Lees meer

6 mei 2017

WikiZaterdag project natuur

27 mei: Schrijfmiddag over natuur op Wikipedia - voor beginners en gevorderden. Wil je meeschrijven aan Wikipedia-artikelen over natuur? Op zaterdag 27 mei is er een Wikipedia-natuurmiddag in Utrecht. Speciaal voor deze middag hebben wij een lijst gemaakt met een aantal ontbrekende natuur artikelen rondom het Ijsselmeergebied, maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met een eigen onderwerp

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt