Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


30 maart 2017

Afbeeldingssprint op Wikipedia afgelopen

Wikimedia Nederland organiseerde in samenwerking met de Bijzondere Collecties een wedstrijd waarbij mensen werden opgeroepen om afbeeldingen toe te voegen aan relevante artikelen op Wikipedia. Dat kan de Nederlandstalige Wikipedia zijn, maar ook een van de talrijke andere taalversies.

Lees meer

27 januari 2017

Ecomare-foto’s op Wikimedia Commons

Ecomare heeft een grote collectie foto’s die betrekking hebben op de zeenatuur. Om zoveel mogelijk mensen van deze beelden te laten genieten, heeft Ecomare het rechtenvrije deel van de collectie gedoneerd aan Wikimedia Commons de beeldbank van Wikipedia en alle andere Wikimedia-projecten.

Lees meer

17 januari 2017

Natuur op Wikipedia

Wikipedian in residence Sander organiseerde op zaterdag 7 januari een workshop met als thema soorten. Wikipedianen waren aanwezig om de geïnteresseerden van de soortenorganisaties te helpen en uit te leggen op welke manier je inhoud en foto’s, maar bijvoorbeeld ook geluiden kunt toevoegen. Het bleef niet bij theorie: er zijn die middag al diverse plantenteksten gepubliceerd en ook zijn er foto’s van vlinders toegevoegd aan artikelen.

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt