Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


17 januari 2017

Natuur op Wikipedia

Wikipedian in residence Sander organiseerde op zaterdag 7 januari een workshop met als thema soorten. Wikipedianen waren aanwezig om de geïnteresseerden van de soortenorganisaties te helpen en uit te leggen op welke manier je inhoud en foto’s, maar bijvoorbeeld ook geluiden kunt toevoegen. Het bleef niet bij theorie: er zijn die middag al diverse plantenteksten gepubliceerd en ook zijn er foto’s van vlinders toegevoegd aan artikelen.

Lees meer

15 december 2016

De Hortus Leiden doneert bijzondere illustraties aan Wikimedia Commons

De Hortus botanicus Leiden ontving dit jaar van een hortusvriend het prachtige platenboek Flora van H. Witte uit 1868. Heinrich Witte was een Nederlands botanicus en schrijver. Na jaren bij zijn vader gewerkt te hebben in de Hortus Botanicus in Rotterdam werd hij in 1853 aangesteld als eerste tuinier bij de Hortus botanicus in Leiden. Witte schreef verschillende boeken waaronder Flora. De 75 getekende illustraties uit het boek zijn afkomstig van Abraham Jacobus Wendel.

Lees meer

17 oktober 2016

Videoserie: Wikipedia bewerken? Gewoon doen!

Met dank aan projectgroep Natuur presenteren wij een nieuwe serie video’s: Wikipedia bewerken? Gewoon doen! Deze korte video’s zijn met name gemaakt om beginnende bewerkers uitleg te geven over werken op Wikipedia.

Lees meer

8 september 2016

Wikipediadag bij Beeld en Geluid!

Op zaterdag 8 oktober organiseren het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de British Library een Wikipedia workshop rondom het thema dierenrijk. Uit de archieven van Hilversum en Londen zijn er collecties aan audio- en videobestanden beschikbaar gesteld op Wikimedia Commons voor deze dag.

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt