Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


3 mei 2016

11 juni: Natuurmiddag staat in het teken van Wikisource

Wikisource is gestart in 2003. Het project is er op gericht om oude bronteksten te digitaliseren en leesbaar/doorzoekbaar te maken. Inmiddels zijn er op de Nederlandse versie 5.435 bronnen terug te vinden. Vrijwilligers uit de project natuur werkgroep hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het boek Plantenschat op Wikisource te plaatsen. Zij zullen 11 juni uitleg geven over het werken met Wikisource.

Lees meer

1 februari 2016

Project Natuur: beschrijvingen van Nederlandse planten op Wikipedia

Vrijgave van informatie door FLORON en oproep om mee te helpen artikelen te maken

Vrijwilligersorganisatie FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) heeft in het afgelopen jaar veel gegevens over planten vrijgegeven onder een Creative Commons-licentie. FLORON bundelt informatie over de wilde planten van Nederland in de NDFF Verspreidingsatlas. Op een deel van de inhoud is nu de licentie CC-BY-SA-3.0 van toepassing, waardoor de informatie vrij te gebruiken is onder vermelding van de licentie.

Lees meer

28 oktober 2015

De Wikipedia schrijfcursus is succesvol afgerond

Voor de Wikipedia schrijfcursus waren we te gast in de Heimans en Thijsse bibliotheek in het mooie pand van IVN Amsterdam, het voormalige Hugo de Vries-laboratorium, grenzend aan de Hortus Botanicus. De eerste cursusdag werd gestart met een uitleg over Wikipedia en is er dieper ingegaan op de vraag hoe werkt Wikipedia nu eigenlijk. Vervolgens stond een backstage excursie in de Hortus en in de normaal niet toegankelijke kassen met zeldzame Zuid-Afrikaanse klaverzuringen en levende steentjes en de Welwitschia mirabilis op het programma. De cursus dag werd afgesloten met een korte oefening in het kladblok.

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt