Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


1 februari 2016

Project Natuur: beschrijvingen van Nederlandse planten op Wikipedia

Vrijgave van informatie door FLORON en oproep om mee te helpen artikelen te maken

Vrijwilligersorganisatie FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) heeft in het afgelopen jaar veel gegevens over planten vrijgegeven onder een Creative Commons-licentie. FLORON bundelt informatie over de wilde planten van Nederland in de NDFF Verspreidingsatlas. Op een deel van de inhoud is nu de licentie CC-BY-SA-3.0 van toepassing, waardoor de informatie vrij te gebruiken is onder vermelding van de licentie.

Lees meer

28 oktober 2015

De Wikipedia schrijfcursus is succesvol afgerond

Voor de Wikipedia schrijfcursus waren we te gast in de Heimans en Thijsse bibliotheek in het mooie pand van IVN Amsterdam, het voormalige Hugo de Vries-laboratorium, grenzend aan de Hortus Botanicus. De eerste cursusdag werd gestart met een uitleg over Wikipedia en is er dieper ingegaan op de vraag hoe werkt Wikipedia nu eigenlijk. Vervolgens stond een backstage excursie in de Hortus en in de normaal niet toegankelijke kassen met zeldzame Zuid-Afrikaanse klaverzuringen en levende steentjes en de Welwitschia mirabilis op het programma. De cursus dag werd afgesloten met een korte oefening in het kladblok.

Lees meer

10 oktober 2015

Themaweek Jac. P. Thijsse bij Wikimedia Nederland.

Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat de grote natuurbeschermer en bioloog Jac. P. Thijsse werd geboren. Thijsse is misschien wel het meest bekend van de Verkade albums, hij heeft echter zoveel meer betekend voor de Nederlandse natuur en natuurbescherming. Nu is het uitgelezen moment voor de Projectgroep Natuur van Wikimedia Nederland om in samenwerking met IVN - Instituut voor natuureducatie - en duurzaamheid een themaweek rond Thijsse te organiseren. Doel is zo een schat aan informatie over en rond Jac. P. Thijsse via Wikipedia vrij beschikbaar te maken voor iedereen.

Lees meer

31 augustus 2015

Wikipedia schrijfcursus: Schrijf mee over natuur op Wikipedia

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Jac. P. Thijsse, de bekende natuurbeschermer, werd geboren. Thijsse werd bekend door zijn bijdragen aan natuureducatie, natuurlijke historie, veldbiologie en natuurbescherming. Reden genoeg voor een aantal natuurorganisaties om het Jac. P. Thijssejaar in het leven te roepen en zo zijn gedachtegoed in ere te houden. Ook Wikipedia wil niet achterblijven. Ter gelegenheid van deze herdenking zal in de laatste week van oktober een “themaweek natuur” gehouden worden op de Nederlandstalige Wikipedia; de Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt de themaweek.

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt