Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


8 september 2014

Schrijfworkshop Project Natuur

Prijsuitreiking van foto/geluid wedstrijd Wiki Loves Earth

Op zondag 5 oktober organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met Naturalis een schrijfworkshop. Tijdens deze schrijfworkshop wordt uitleg gegeven over het schrijven (of verbeteren) van artikelen op Wikipedia rondom het thema de Nederlandse natuur. Daarna kunt u direct zelf aan de slag - onder begeleiding van ervaren Wikipedia bewerkers. De workshop wordt gehouden in de bibliotheek van Naturalis te Leiden. 

Lees meer

3 september 2014

Wikipedia-artikelen over de Nederlandse natuur (leren) schrijven: Schrijfworkshop in Naturalis

Prijsuitreiking van foto/geluid wedstrijd Wiki Loves Earth

Op zondag 5 oktober organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met Museum Naturalis een schrijfworkshop. Tijdens deze schrijfworkshop geven we uitleg over het schrijven (of verbeteren) van artikelen op Wikipedia rondom het thema de Nederlandse natuur. Daarna kunt u direct zelf aan de slag - onder begeleiding van ervaren Wikipedia bewerkers.

Lees meer

2 september 2014

Prijzen Stichting Natuurbeelden uitgereikt

Afgelopen juni heeft Beeld en Geluid vanuit de collectie van de Stichting Natuurbeelden ruim 500 video’s van vogels geüpload naar Wikimedia Commons, de media-database van Wikipedia. De vrijwilligers die Wikipedia bewerken hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Zij hebben de video’s toegevoegd aan Wikipedia artikelen en hiermee deze artikelen nog completer gemaakt. Op 1 september maakte Beeld en Geluid de winnaars bekend van prijzen die verloot zijn onder deze vrijwilligers.

Lees meer

8 juli 2014

106 keer bedankt!

We willen al onze 106  fotografen en geluid opname deelnemers bedanken voor hun bijdrage! Dankzij jullie is er een prachtige aanvulling gekomen op Wikimedia Commons over de Nederlandse natuur. Deze beeld en geluidsmaterialen kunnen gebruikt worden voor talloze Wikipedia artikelen om deze nog meer diepte te geven.

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt