Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


3 juli 2014

Wiki Loves Earth zet de Nederlandse natuur in woord, beeld en geluid op Wikipedia

1.395 nieuwe natuurfoto’s en natuurgeluiden beschikbaar.

De foto- en geluidwedstrijd Wiki Loves Earth is officieel afgelopen. In totaal heeft Wiki Loves Earth sinds 1 mei 1.395 beelden en geluidsfragmenten opgeleverd. Een geweldig resultaat, vooral vanwege de hoge kwaliteit van de ingezonden foto’s en geluiden. Met deze inzendingen kunnen de Wikipedia artikelen over de natuur van Nederland worden aangevuld met multimedia materiaal.

Lees meer

2 juli 2014

NP Drents-Friese Wold in beeld op Wikipedia

De laatste activiteit van Wiki Loves Earth in Nederland was een fotografieworkshop en vond plaats op 15 juni 2014. Deze activiteit werd gehouden in de Schaapskooi Doldersummerveld in Doldersum, gelegen in nationaal park Drents-Friese Wold.

Lees meer

1 juli 2014

Natuurbeelden stelt unieke video's van vogels ter beschikking

De online encyclopedie Wikipedia wordt de komende tijd verrijkt met ruim 500 video’s van vogels gefilmd door natuurfilmer Marc Plomp. Het materiaal is geüpload naar de mediadatabase Wikimedia Commons en wordt daar beschikbaar gesteld onder een CC-BY-SA Creative Commons licentie, waardoor het door iedereen vrij te gebruiken en bewerken is.

Lees meer

23 juni 2014

Drentse natuur op de foto tijdens Dag van het Nationaal Park

Zondag 25 mei organiseerde Wiki Loves Earth drie evenementen op de dag van het Nationaal Park onder andere in de Drentsche Aa. Wiki Loves Earth is een foto/geluid wedstrijd om de Nederlandse natuur meer op Wikipedia vertegenwoordigd te krijgen. Om 15:00 uur ging het evenement van start in eetcafé-zalencentrum ‘De Aanleg’. Één van onze vrijwilligers ging als deelnemer mee en schreef een sfeerverslag van het evenement:

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt