Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste fotowedstrijd ter wereld.


21 november 2017

Wikimedia Open Kerken Fotochallenge

Fotografeer Brabantse kerken op Open Kerkendag

In Brabant wordt op zondag 26 november de Brabantse Open Kerkendag gehouden. Ter gelegenheid van Open Kerkendag openen tweehonderd kerken in Brabant hun deuren en worden tal van andere activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is de Wikipedia Open Kerken Fotochallenge.

Lees meer

4 november 2017

Winaars Wiki Loves Monuments 2017 bekend!

Een avondopname van de Drommedaris in Enkhuizen, gemaakt door Kateryna Baiduzha is de winnende foto van Wiki Loves Monuments 2017. 'Bij het maken van deze foto is goed gebruik gemaakt van techniek. Hierdoor wordt de prachtige lucht, waar beweging in lijkt te zitten, benadrukt. De lucht is goed gevangen en benadrukt het ontwerp. De compositie is zodanig gekozen dat het onderwerp komt goed tot zijn recht komt. De fotograaf heeft goed nagedacht over het standpunt.' aldus de jury.

Lees meer

11 september 2017

Wiki takes stadswandelingen

Ga je met ons mee om samen de monumenten van Hoorn en Leiden te fotograferen? Op 16 september lopen we ‘s middags door Hoorn: op zondag 17 september wandelen we door Leiden. Er zijn leuke routes uitgezet door de stad en we zijn ongeveer 3 uurtjes onderweg. Schrijf je op tijd in: voor beide wandelingen zijn de plaatsen beperkt.

Lees meer

1 september 2017

Prijzenpakket Wiki Loves Monuments 2017

We weten allemaal waar we het voor doen: het verzamelen van foto’s van monumenten en daarmee ook de mensen die niet ter plaatse zijn laten zien wat voor een prachtige monumenten Nederland rijk is.

Daarnaast dingen deelnemers mee naar prijzen. Er zijn prijzen te winnen in de volgende categorieën:

Lees meer

31 augustus 2017

Wiki Loves Monuments: Fotografietips

Hoe is een goede foto van een slechte te onderscheiden? Waar let je op als je op pad gaat om monumenten te fotograferen? Lees hier de tips van voormalig juryvoorzitter Arjan den Boer.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

De wedstrijd Wiki Loves Monuments wordt gehouden in de maand september. Foto's die in de maand september worden ingezonden (ge-upload), dingen mee naar mooie prijzen.

Vacatures voor dit project

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt