Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste fotowedstrijd ter wereld.


7 september 2018

WikiMonumentenRide

Bibliotheek 's Hertogenbosch is één van de bibliotheken die samen met Wikimedia Nederland activiteiten ontwikkelen rondom Wikipedia. Er staan diverse interessante activiteiten op de planning.

Lees meer

30 augustus 2018

September voor Wiki goes Caribbean (WGC)

Geen Wiki Loves Monuments Nederland

Met de ondersteuning bij de fotowedstrijd WLM 2017 in de Dutch Caribbean, heeft Wikimedia Nederland haar blik gericht op dit prachtige gebied. Met het nieuwe Wikiproject Wiki Goes Caribbean, zal september dit jaar niet in het teken staan van WLM Nederland (zoals de laatste jaren gebruikelijk lassen we hier een pauzejaar in), maar zet Wikimedia Nederland zich gezamenlijk met het Caribisch gebied in om de informatie op Wikimedia projecten (Wikimedia Commons, Wikipedia en Wikidata) over Suriname en het (Nederlands) Caribisch gebied te vergroten, te verdiepen, verbeteren en te actualiseren.

Lees meer

4 maart 2018

Winnaars Wikimedia Open Kerken Fotochallenge bekend!

In Brabant werd 26 november 2017 de Brabantse Open Kerkendag gehouden. Ruim tweehonderd kerken openden hun deuren en tal van activiteiten werden georganiseerd waaronder de Wikimedia Open Kerken Fotochallenge. Vandaag werd de top 5 winnende foto's bekend gemaakt in het Peerke Donders Museum in Tilburg.

Lees meer

21 november 2017

Wikimedia Open Kerken Fotochallenge

Fotografeer Brabantse kerken op Open Kerkendag

In Brabant wordt op zondag 26 november de Brabantse Open Kerkendag gehouden. Ter gelegenheid van Open Kerkendag openen tweehonderd kerken in Brabant hun deuren en worden tal van andere activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is de Wikipedia Open Kerken Fotochallenge.

Lees meer

4 november 2017

Winaars Wiki Loves Monuments 2017 bekend!

Een avondopname van de Drommedaris in Enkhuizen, gemaakt door Kateryna Baiduzha is de winnende foto van Wiki Loves Monuments 2017. 'Bij het maken van deze foto is goed gebruik gemaakt van techniek. Hierdoor wordt de prachtige lucht, waar beweging in lijkt te zitten, benadrukt. De lucht is goed gevangen en benadrukt het ontwerp. De compositie is zodanig gekozen dat het onderwerp komt goed tot zijn recht komt. De fotograaf heeft goed nagedacht over het standpunt.' aldus de jury.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

De wedstrijd Wiki Loves Monuments wordt gehouden in de maand september. Foto's die in de maand september worden ingezonden (ge-upload), dingen mee naar mooie prijzen.

Vacatures voor dit project

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt