Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste fotowedstrijd ter wereld.


4 september 2013

Uploaden via Wikimedia Commons

Veel mensen vinden uploaden via Wikimedia Commons ingewikkeld, omdat er zoveel opties zijn om in te stellen. Speciaal voor Wiki loves Monuments hebben we een vereenvoudigd uploadformulier gemaakt, waarbij veel van deze opties alvast ingevuld zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over de datum van de foto, wie de fotograaf is (dat ben je zelf) enz. en tegelijk wordt gelijk gevraagd naar het monumentnummer. Hiermee zou het uploaden een stuk eenvoudiger moeten worden.

Lees meer

3 september 2013

Hoe vind ik het monumentnummer

Er zijn ruim 61.000 rijksmonumenten in Nederland, en nog eens ruim 40.000 gemeentelijke en provinciale monumenten, dus het is ondoenlijk om van ieder monument de naam te onthouden en gebruiken. Daarom wordt iedere deelnemer gevraagd bij de foto’s het (rijks)monumentnummer op te geven. Wij zorgen dan voor de rest van de informatie bij de foto, het categoriseren en het toevoegen aan de artikelen en lijsten.

Lees meer

2 september 2013

Het voorbereiden van fototochten

Om effectief series foto’s te maken van rijksmonumenten in een stad, en zo flink wat foto’s te kunnen indienen, kun je het best goed voorbereid op pad gaan. Hieronder enkele tips van Wikipedianen die vaker met dit bijltje gehakt hebben.

De eenvoudigste methode is om een lijst van alle monumenten in een plaats te printen voordat je op pad gaat. Als je je niet achteraf wilt zoeken, is dit bij grote hoeveelheden de enige manier! Op Wikipedia is per gemeente, en per plaats met meer dan 8 rijksmonumenten een overzicht van rijksmonumenten te vinden. Ook van gemeentelijke monumenten zijn lijsten te vinden.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

De wedstrijd Wiki Loves Monuments wordt gehouden in de maand september. Foto's die in de maand september worden ingezonden (ge-upload), dingen mee naar mooie prijzen.

Vacatures voor dit project

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt