Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste fotowedstrijd ter wereld.


11 september 2017

Wiki takes stadswandelingen

Ga je met ons mee om samen de monumenten van Hoorn en Leiden te fotograferen? Op 16 september lopen we ‘s middags door Hoorn: op zondag 17 september wandelen we door Leiden. Er zijn leuke routes uitgezet door de stad en we zijn ongeveer 3 uurtjes onderweg. Schrijf je op tijd in: voor beide wandelingen zijn de plaatsen beperkt.

Lees meer

1 september 2017

Prijzenpakket Wiki Loves Monuments 2017

We weten allemaal waar we het voor doen: het verzamelen van foto’s van monumenten en daarmee ook de mensen die niet ter plaatse zijn laten zien wat voor een prachtige monumenten Nederland rijk is.

Daarnaast dingen deelnemers mee naar prijzen. Er zijn prijzen te winnen in de volgende categorieën:

Lees meer

31 augustus 2017

Wiki Loves Monuments: Fotografietips

Hoe is een goede foto van een slechte te onderscheiden? Waar let je op als je op pad gaat om monumenten te fotograferen? Lees hier de tips van voormalig juryvoorzitter Arjan den Boer.

Lees meer

29 augustus 2017

September weer in teken fotowedstrijd Wiki Loves Monuments

In de maand september gaat de grootste fotowedstrijd van de wereld weer van start: Wiki Loves Monuments. Het doel van de wedstrijd is om foto’s van monumenten beschikbaar te krijgen voor -onder andere- gebruik op Wikipedia. Deelnemers kunnen in september zelfgemaakte foto’s van monumenten uit Nederland uploaden naar Wikimedia Commons, de beeldbibliotheek van Wikipedia. Dit jaar doen voor het eerst ook foto’s van monumenten in het Nederlands Caribisch gebied mee.

Lees meer

1 augustus 2017

Het aftellen naar Wiki Loves Monuments 2017 is begonnen

De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, start weer op 1 september. De wedstrijd is sinds de eerste editie in 2010 uitgegroeid tot een wedstrijd van wereldformaat, waaraan duizenden mensen van over de hele wereld meedoen. De edities van 2011 en 2012 hebben zelfs officiële erkenning gekregen van Guinness World Records als de grootste fotowedstrijd ter wereld.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

De wedstrijd Wiki Loves Monuments wordt gehouden in de maand september. Foto's die in de maand september worden ingezonden (ge-upload), dingen mee naar mooie prijzen.

Vacatures voor dit project

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt