Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste fotowedstrijd ter wereld.


4 april 2017

Beschrijf een rijksmonument op Wikipedia en maak kans op een prijs

Wiki Loves Monuments Schrijfwedstrijd in mei

Als fotograaf voor Wiki Loves Monuments kom je vaak in contact met de bewoners van de monumenten en krijg je oog voor de artikelen over deze monumenten in de lokale kranten en informatie die in de lokale archieven opgeslagen ligt. Nog niet alle rijksmonumenten hebben een artikel op Wikipedia en dat willen we graag veranderen.

Lees meer

31 maart 2017

Wiki Loves Monuments 2017 zoekt partners en sponsoren

Wikimedia Nederland wil met de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed beeld krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

Lees meer

12 januari 2017

Wiki Loves Monuments 2017 in Nederland

een tipje van de sluier

Inmiddels is de projectgroep druk met de voorbereidingen voor Wiki Loves Monuments 2017. Dit jaar organiseren we weer een wedstrijd in Nederland en we zijn druk op zoek naar partners en sponsors voor leuke samenwerkingen en natuurlijk voor prijzen voor de meest prachtige foto’s.

Dankzij de creatieve input van een paar nieuwe projectgroepleden zit er veel leuks in de koker, waar nog niet veel over gezegd kan worden, maar enthousiast worden we er wel van. We zullen hier meer over vertellen als de plannen definitievere vormen krijgen.

Lees meer

31 mei 2016

Geen Wiki Loves Monuments fotowedstrijd in 2016

Vorig jaar wederom een prachtige Wiki Loves Monuments fotowedstrijd. Toch merken we dat er iedere jaar minder foto’s binnenkomen. De interesse voor ons erfgoed is er wel maar ook wij weten dat de makkelijk te fotograferen rijksmonumenten al op de gevoelige plaat vastgelegd zijn.

Lees meer

7 december 2015

Wiki Takes Gouda Again

Onder dit motto organiseerde de Stichting Open Monumentendag Gouda voor de tweede keer een fotowedstrijd. Beoogd werd meer foto’s van (details van) Goudse monumenten op Wikipedia te krijgen. Alle foto’s die in de maand september 2015 werden ingestuurd en die aan de voorwaarden voldeden zijn beoordeeld door een onafhankelijke Goudse jury.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

De wedstrijd Wiki Loves Monuments wordt gehouden in de maand september. Foto's die in de maand september worden ingezonden (ge-upload), dingen mee naar mooie prijzen.

Vacatures voor dit project

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt