Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste fotowedstrijd ter wereld.


7 december 2015

Wiki Takes Gouda Again

Onder dit motto organiseerde de Stichting Open Monumentendag Gouda voor de tweede keer een fotowedstrijd. Beoogd werd meer foto’s van (details van) Goudse monumenten op Wikipedia te krijgen. Alle foto’s die in de maand september 2015 werden ingestuurd en die aan de voorwaarden voldeden zijn beoordeeld door een onafhankelijke Goudse jury.

Lees meer

30 november 2015

Juryrapport Wiki Loves Monuments 2015

Afgelopen zaterdag tijdens de Wikimedia Conferentie Nederland 2015, was het zover de prijsuitreiking van Wiki Loves Monuments. De prijzen werden uitgereikt door juryvoorzitter en vrijwilliger Arjan den Boer en Josselijn Santegoets, bestuurslid DAC. Kijk voor een overzicht van alle winnaars in het juryrapport.

Lees meer

28 november 2015

Winaars Wiki Loves Monuments 2015 bekend!

Een foto van de betonnen Belvédère uitkijktoren van Oranjewoud, gemaakt door deelnemer Uberprutser, is door de jury gekozen als beste foto van Wiki Loves Monuments 2015. De jury, bestaande uit experts op het gebied van architectuur, monumenten en fotografie, noemde de foto ‘Escherachtig’ en was enthousiast over het kleurgebruik, de compositie, het lijnenspel en de vlakverdeling.

Lees meer

22 oktober 2015

Prijsuitreiking Wiki Loves Monuments 2015

Deze week is de jury van Wiki Loves Monuments bij elkaar gekomen om de prijswinnaars van de vijfde editie van WLM te bepalen. Ruim vier uur werd er gediscussieerd en gepleit voordat het uiteindelijke klassement tot stand kwam. Wie dit jaar de winnende foto ingestuurd heeft blijft nog even geheim.

Lees meer

5 oktober 2015

Wiki Loves Monuments: resultaten en dankwoord

De zesde editie van Wiki Loves Monuments is weer voorbij. Een maand lang konden fotografen over de hele wereld hun foto’s van cultureel erfgoed uploaden naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Wereldwijd werden er dit jaar in 33 landen meer dan 220.000 foto’s geüpload. In Nederland waren dat er meer dan 4000. Een professionele jury buigt zich momenteel onder leiding van juryvoorzitter Arjan den Boer over de ingezonden foto’s van Nederlands erfgoed.

Lees meer

24 september 2015

Sfeerverslag Wiki Takes Dudok

Ongeveer 30 enthousiaste amateurfotografen kwamen zaterdag 19 september bij elkaar in het Raadhuis van Hilversum om dit door Dudok ontworpen gebouw te fotograferen. Dit alles onder leiding van een professionele fotograaf, Hans Peter Föllmi: een echte Dudokkenner, die in opdracht al eerder de Dudokgebouwen rondom Hilversum op de gevoelige plaat had vastgelegd.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

De wedstrijd Wiki Loves Monuments wordt gehouden in de maand september. Foto's die in de maand september worden ingezonden (ge-upload), dingen mee naar mooie prijzen.

Vacatures voor dit project

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt