Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste foto-wedstrijd ter wereld.


25 augustus 2015

Wiki Loves Monuments 2015: Tips van de jury I

Om zoveel mogelijk kwalitatief hoogstaande foto's van monumenten te verzamelen organiseert Wikimedia Nederland dit jaar voor de vijfde keer Wiki Loves Monuments. Maar hoe maak je nou zo'n prijswinnende foto, en hoe is een goede foto van een slechte te onderscheiden? De komende weken delen onze juryleden hun tips, voor nog betere foto's! Deze week: de tips van juryleden Kris Roderburg en Marije Strating.

Lees meer

20 augustus 2015

Wiki Loves Monuments 2015: speciale categorieën en prijzen

Ingezonden foto’s worden door onze vakkundige jury beoordeeld op drie criteria: technische kwaliteit, originaliteit van de setting en bruikbaarheid op Wikipedia. Voor de winnende foto’s heeft Wiki Loves Monuments wederom mooie prijzen te vergeven. Van een fotoreis en een helikoptervlucht tot museumjaarkaarten, boekenpakketten en jaarabonnementen op tijdschriften, voor elke winnaar zal er zeker iets naar zijn of haar gading tussen zitten.

Lees meer

15 augustus 2015

Even voorstellen: Jury Wiki Loves Monuments 2015

De 2015 editie van de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments, kan natuurlijk niet zonder een vakkundige en enthousiaste jury. We hebben een zestal mensen bereid gevonden in de jury zitting te nemen. Vanuit hun verschillende achtergronden, zullen zij het brede scala aan monumentenfoto’s, dat wij in september hopen te ontvangen, beoordelen. De beste momenten fotografen worden beloond met mooie prijzen.

Lees meer

4 augustus 2015

Wikipedia fotowedstrijd Wiki Loves Monuments 2015 van start

Utrecht, augustus 2015 – De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat binnenkort weer van start. Duizenden deelnemers zullen in de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons, Wikipedia’s database voor foto’s. Daarmee zijn deze foto’s vrij beschikbaar voor iedereen.

Lees meer

13 juli 2015

Speciale categorieën Wiki Loves Monuments 2015 bekend!

Net als bij de vorige editie kunt u ook dit jaar weer prijzen winnen voor de beste foto’s in twee speciale categorieën. Dit jaar is er gekozen voor ‘ornamenten’ en Dudok. Met de categorie ‘ornamenten’ of gedetailleerde versieringen aan monumenten sluit Wiki Loves Monuments aan bij het thema ‘Kunst en Ambacht’ van Open Monumentendag.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

Hoe doe ik mee?

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt