Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste fotowedstrijd ter wereld.


22 september 2015

Laatste week monumentenfoto’s uploaden Wiki Loves Monuments!

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat Wiki Loves Monuments 2015 van start ging. Dit jaar met speciale aandacht voor ornamenten aan monumenten - in het kader van het thema van Open Monumentendag ‘Kunst en Ambacht’ - en als extra categorie monumenten van de bekende Nederlandse architect Dudok.

Lees meer

21 september 2015

Wiki Loves Monuments: een tussenstand

De fotowedstrijd Wiki Loves Monuments is al weer over de helft. De hoogste tijd dus voor een tussenstand. Ook deze editie zijn jullie al actief aan het werk geweest om de mooiste foto’s van Nederlandse monumenten te maken en deze te uploaden.

Lees meer

17 september 2015

Wiki Loves Monuments 2015: Tips van de jury VI

Om zoveel mogelijk kwalitatief hoogstaande foto's van monumenten te verzamelen organiseert Wikimedia Nederland dit jaar voor de vijfde keer Wiki Loves Monuments. Maar hoe maak je nou zo'n prijswinnende foto, en hoe is een goede foto van een slechte te onderscheiden? De komende weken delen onze juryleden hun tips, voor nog betere foto's! Deze week: de tips van juryvoorzitter Arjan den Boer.

Lees meer

10 september 2015

Wiki Loves Monuments 2015: Tips van de jury III

Om zoveel mogelijk kwalitatief hoogstaande foto's van monumenten te verzamelen organiseert Wikimedia Nederland dit jaar voor de vijfde keer Wiki Loves Monuments. Maar hoe maak je nou zo'n prijswinnende foto, en hoe is een goede foto van een slechte te onderscheiden? De komende weken delen onze juryleden hun tips, voor nog betere foto's! Deze week: de tips van jurylid Rob van Esch.

Lees meer

4 september 2015

Wiki Loves Monuments 2015: Tips van de jury II

Om zoveel mogelijk kwalitatief hoogstaande foto's van monumenten te verzamelen organiseert Wikimedia Nederland dit jaar voor de vijfde keer Wiki Loves Monuments. Maar hoe maak je nou zo'n prijswinnende foto, en hoe is een goede foto van een slechte te onderscheiden? De komende weken delen onze juryleden hun tips, voor nog betere foto's! Deze week: de tips van jurylid Kaspar Bams.

Lees meer

2 september 2015

Speciale ‘Wiki Takes Dudok’ tijdens Wiki Loves Monuments 2015

1 september is Wiki Loves Monuments, de grote Monumenten-fotowedstrijd van Wikimedia, van start gegaan. Dit jaar is er een speciale categorie ‘Dudok’, gericht op monumenten van de architect Willem Dudok (1884-1974). Wikimedia Nederland organiseert op 19 september samen met Museum Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum een speciale fotografieworkshop onder de naam ‘Wiki Takes Dudok’. Uiteraard is deze workshop in Hilversum, de stad waar Dudok nu precies 100 jaar geleden begon aan zijn loopbaan als gemeentelijk architect.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

De wedstrijd Wiki Loves Monuments wordt gehouden in de maand september. Foto's die in de maand september worden ingezonden (ge-upload), dingen mee naar mooie prijzen.

Vacatures voor dit project

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt