Kasteel Waardenburg, Neerijnen, Johan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments de grootste fotowedstrijd ter wereld.


5 november 2013

De winnaars zijn...

Afgelopen zaterdag tijdens de Wikimedia Conferentie Nederland 2013, was  het zover de prijsuitreiking van Wiki Loves Monuments. De prijzen werden uitgereikt door juryvoorzitter en vrijwilliger Arjan den Boer en Jan-Bart de Vreede, voorzitter Wikimedia Foundation. Kijk voor een overzicht van alle winnaars in het juryrapport. Foto's van de prijsuitreiking vindt u hier

Lees meer

23 oktober 2013

Prijsuitreiking Wiki Loves Monuments

Zaterdag 2 november is het zover, de prijsuitreiking van Wiki Loves Monuments. Onze vakkundige jury is vorige week gestart met het beoordelen van de 7,103 ingezonden foto’s. 

Lees meer

14 oktober 2013

Bedankt

Wikimedia Nederland bedankt alle deelnemers voor hun inzet. Dankzij jullie is het foto bestand voor monumentaal Nederland groter geworden. Anders dan voorgaande jaren konden dit jaar ook gemeentelijke en provinciale monumenten meedoen voor de Wiki Loves Monuments wedstrijd. En is er dit jaar het klassement ‘wederopbouw monumenten’ bijgekomen. Een speciaal klassement voor monumenten die gebouwd zijn na 1940.

Lees meer

13 oktober 2013

Samen aan de slag voor Haagse monumenten op Wikipedia

Monumentenstad Den Haag beter op Wikipedia – daar kan iedereen binnenkort aan meewerken. Wikimedia Nederland, de vrijwilligersorganisatie achter Wikipedia, organiseert 12 oktober een “Hoe schrijf ik Wikipedia artikelen workshop” in Den Haag.

 Hoewel bijna iedereen Wikipedia wel eens gebruikt, weten veel mensen niet dat ze zelf ook een bijdrage kunnen leveren aan deze internet encyclopedie: door foto’s aan te leveren, of door de informatie op Wikipedia te verbeteren en aan te vullen.

Lees meer

Over Wiki Loves Monuments

Wikimedia Nederland wil met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

De wedstrijd Wiki Loves Monuments wordt gehouden in de maand september. Foto's die in de maand september worden ingezonden (ge-upload), dingen mee naar mooie prijzen.

Vacatures voor dit project

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt