Martin Falbisoner, CC BY-SA 4.0

WikiconNL


30 oktober 2018

WikiconNL

Inmiddels is bekend dat WikiconNL de voortzetting wordt van de Wikimedia Conferentie Nederland (WCN) en gepland staat voor 8 en 9 maart 2019, dus reserveer deze data alvast in je agenda.

Lees meer

9 november 2017

Terugblik Wikimedia Conferentie Nederland 2017

Zaterdag 4 november 2017 vond de 10e Wikimedia Conferentie Nederland plaats in Meeting Plaza te Utrecht. Circa 100 mensen namen deel aan de conferentie, waaronder toekomstige en bestaande bewerkers van de online encyclopedie, ICT-ers, journalisten, media-experts en medewerkers van musea, bibliotheken, archieven en educatieve instellingen.

Lees meer

12 oktober 2017

WCN2017: Wikipedia betrouwbaar te midden van fake news

Zaterdag 4 november organiseert Wikimedia Nederland de 10e Wikimedia Conferentie Nederland in Meeting Plaza te Utrecht. Toekomstige en bestaande bewerkers van de online encyclopedie, ICT-ers, journalisten, media-experts en medewerkers van musea, bibliotheken, archieven en educatieve instellingen komen bij elkaar om de toekomst van Wikipedia als vrij toegankelijke en betrouwbare kennisbron veilig te stellen in een wereld waarin fake news de overhand lijkt te krijgen. Samenwerking, technische ontwikkelingen en open data staan centraal in het programma.

Lees meer

20 september 2017

WCN 2017 programma en kaartverkoop

De Wikimedia Conferentie Nederland (WCN) is op zaterdag 4 november bij Meeting Plaza in Utrecht. Het programma is nog in wording maar de eerste lijnen zijn bekend. In de vorige nieuwsbrief vertelden we al dat James Heilman zal spreken tijdens de WCN. James Heilman is associate professor aan de Universiteit van Brits-Columbia en hoofd van de afdeling spoedeisende hulp bij het East Kootenay Ziekenhuis in Cranbook, Canada. Heilman is sinds 2015 lid van het hoofdbestuur van de Wikimedia Foundation. Maar er is natuurlijk meer.

Lees meer

31 augustus 2017

James Heilman spreker op WCN2017

Op zaterdag 4 november spreekt James Heilman op de Wikimedia Conferentie Nederland in Utrecht.

James Heilman is associate professor aan de Universiteit van Brits-Columbia en hoofd van de afdeling spoedeisende hulp bij het East Kootenay Ziekenhuis in Cranbook, Canada. James is schrijver en moderator voor de Engelstalige Wikipedia. Hiernaast is hij voormalig voorzitter van de Medische Werkgroep en sinds 2015 lid van het hoofdbestuur van de Wikimedia Foundation.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt