Martin Falbisoner, CC BY-SA 4.0

WikiconNL


24 mei 2017

Wil jij tijdens onze conferentie spreken?

Zaterdag 4 november vindt onze Wikimedia Conferentie Nederland voor de tiende keer plaats, over Wikipedia, vrije kennis en verwante onderwerpen. Het is dé gelegenheid voor sprekers om het publiek met hun onderwerp of project kennis te laten maken.

Lees meer

15 mei 2017

4 november 2017 - de tiende Wikimedia Conferentie Nederland

10 jaar geleden in september 2006 was de eerste conferentie bij La Vie in Utrecht. 45 deelnemers waren hierbij aanwezig. In tien jaar tijd zagen we locaties wisselen, aantal deelnemers toenemen en een heel gevarieerd aanbod aan sprekers voorbij komen. Wij hopen jullie allemaal zaterdag 4 november te mogen verwelkomen bij deze speciale tiende editie.

Lees meer

24 november 2016

In gesprek met: De hoofdsponsor van de WCN

Afgelopen zaterdag organiseerde Wikimedia Nederland voor de 9e keer de Wikimedia Conferentie in Nederland. Ruim 110 mensen kwamen samen in Meeting Plaza om kennis te delen en te halen. Seats2Meet / Meeting Plaza is al jaren de hoofdsponsor van de Wikimedia Conferentie Nederland. We spraken Ronald van den Hoff, President CDEF Holding BV.

Lees meer

8 november 2016

Programma WCN 19 november 2016: De wereld achter Wikipedia

Zaterdag 19 november 2016 is de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Meeting Plaza Utrecht. De conferentie geeft de bezoeker een kijkje in de wereld achter Wikipedia en haar zusterprojecten. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? De conferentie is interessant voor (toekomstige) bewerkers van Wikimedia projecten, medewerkers van musea, bibliotheken, archieven maar ook voor educatieve instellingen en ICT-ers.

Lees meer

27 oktober 2016

Voorlopig programma WCN 2016 bekend

Het voorlopig programma voor de Wikimedia Conferentie Nederland 2016 is bekend. De WCN biedt ruim twintig sessies verdeeld over de tracks Samenwerken, Wikimedia-wereld, Wikipedia en vrienden en Wiki-helpdesk.

Lees meer

6 oktober 2016

Keynote WCN 2016: Hoe Wikipedia als middel bij onderzoek wordt ingezet

Op zaterdag 19 november 2016 organiseert Wikimedia Nederland de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Utrecht. De conferentie presenteert deelnemers de wereld achter Wikipedia. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? Keynotespreker Prof. dr. Maarten de Rijke is expert op het gebied van zoekmachines en taaltechnologie. Hij bespreekt hoe Wikipedia faciliteert in onderzoeken op dit gebied.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt