By Kees-Jan Bakker, CC BY-SA 4.0,

WikiconNL


9 november 2017

Terugblik Wikimedia Conferentie Nederland 2017

Zaterdag 4 november 2017 vond de 10e Wikimedia Conferentie Nederland plaats in Meeting Plaza te Utrecht. Circa 100 mensen namen deel aan de conferentie, waaronder toekomstige en bestaande bewerkers van de online encyclopedie, ICT-ers, journalisten, media-experts en medewerkers van musea, bibliotheken, archieven en educatieve instellingen.

Lees meer

12 oktober 2017

WCN2017: Wikipedia betrouwbaar te midden van fake news

Zaterdag 4 november organiseert Wikimedia Nederland de 10e Wikimedia Conferentie Nederland in Meeting Plaza te Utrecht. Toekomstige en bestaande bewerkers van de online encyclopedie, ICT-ers, journalisten, media-experts en medewerkers van musea, bibliotheken, archieven en educatieve instellingen komen bij elkaar om de toekomst van Wikipedia als vrij toegankelijke en betrouwbare kennisbron veilig te stellen in een wereld waarin fake news de overhand lijkt te krijgen. Samenwerking, technische ontwikkelingen en open data staan centraal in het programma.

Lees meer

20 september 2017

WCN 2017 programma en kaartverkoop

De Wikimedia Conferentie Nederland (WCN) is op zaterdag 4 november bij Meeting Plaza in Utrecht. Het programma is nog in wording maar de eerste lijnen zijn bekend. In de vorige nieuwsbrief vertelden we al dat James Heilman zal spreken tijdens de WCN. James Heilman is associate professor aan de Universiteit van Brits-Columbia en hoofd van de afdeling spoedeisende hulp bij het East Kootenay Ziekenhuis in Cranbook, Canada. Heilman is sinds 2015 lid van het hoofdbestuur van de Wikimedia Foundation. Maar er is natuurlijk meer.

Lees meer

31 augustus 2017

James Heilman spreker op WCN2017

Op zaterdag 4 november spreekt James Heilman op de Wikimedia Conferentie Nederland in Utrecht.

James Heilman is associate professor aan de Universiteit van Brits-Columbia en hoofd van de afdeling spoedeisende hulp bij het East Kootenay Ziekenhuis in Cranbook, Canada. James is schrijver en moderator voor de Engelstalige Wikipedia. Hiernaast is hij voormalig voorzitter van de Medische Werkgroep en sinds 2015 lid van het hoofdbestuur van de Wikimedia Foundation.

Lees meer

24 mei 2017

Wil jij tijdens onze conferentie spreken?

Zaterdag 4 november vindt onze Wikimedia Conferentie Nederland voor de tiende keer plaats, over Wikipedia, vrije kennis en verwante onderwerpen. Het is dé gelegenheid voor sprekers om het publiek met hun onderwerp of project kennis te laten maken.

Lees meer

15 mei 2017

4 november 2017 - de tiende Wikimedia Conferentie Nederland

10 jaar geleden in september 2006 was de eerste conferentie bij La Vie in Utrecht. 45 deelnemers waren hierbij aanwezig. In tien jaar tijd zagen we locaties wisselen, aantal deelnemers toenemen en een heel gevarieerd aanbod aan sprekers voorbij komen. Wij hopen jullie allemaal zaterdag 4 november te mogen verwelkomen bij deze speciale tiende editie.

Lees meer

Over WikiconNL

WikiconNL 2020 vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2020. Deze 2-daagse conferentie biedt een open podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis.

Hoe doe ik mee?

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt