Martin Falbisoner, CC BY-SA 4.0

WikiconNL


8 november 2016

Programma WCN 19 november 2016: De wereld achter Wikipedia

Zaterdag 19 november 2016 is de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Meeting Plaza Utrecht. De conferentie geeft de bezoeker een kijkje in de wereld achter Wikipedia en haar zusterprojecten. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? De conferentie is interessant voor (toekomstige) bewerkers van Wikimedia projecten, medewerkers van musea, bibliotheken, archieven maar ook voor educatieve instellingen en ICT-ers.

Lees meer

27 oktober 2016

Voorlopig programma WCN 2016 bekend

Het voorlopig programma voor de Wikimedia Conferentie Nederland 2016 is bekend. De WCN biedt ruim twintig sessies verdeeld over de tracks Samenwerken, Wikimedia-wereld, Wikipedia en vrienden en Wiki-helpdesk.

Lees meer

6 oktober 2016

Keynote WCN 2016: Hoe Wikipedia als middel bij onderzoek wordt ingezet

Op zaterdag 19 november 2016 organiseert Wikimedia Nederland de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Utrecht. De conferentie presenteert deelnemers de wereld achter Wikipedia. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? Keynotespreker Prof. dr. Maarten de Rijke is expert op het gebied van zoekmachines en taaltechnologie. Hij bespreekt hoe Wikipedia faciliteert in onderzoeken op dit gebied.

Lees meer

1 juni 2016

Oproep voor sprekers WCN 2016

De Wikimedia Conferentie Nederland op zaterdag 19 november is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, vrije kennis en verwante onderwerpen. We zijn gestart met de invulling van het programma. Wij nodigen iedereen met een voorstel voor een presentatie, workshop of discussie uit om een voorstel in te dienen.

Lees meer

19 mei 2016

Datum WCN 2016 bekend: zaterdag 19 november

Locatie: Meeting Plaza, Utrecht

De Wikimedia Conferentie Nederland 2016 is op zaterdag 19 november. Deze jaarlijkse conferentie is interessant voor mensen met interesse in (de wereld achter) Wikipedia, vrije kennis en verwante onderwerpen. Het is dé gelegenheid voor sprekers om het publiek met hun onderwerp of project kennis te laten maken.

Lees meer

Over WikiconNL

WikiconNL is een 2-daagse conferentie die op 8 en 9 maart 2019 plaatsvindt in de Social Impact Factory te Utrecht. Het thema van WikiconNL luidt ‘Wikipedia is meer!’

Bekijk het programma van WikiconNL!

Schrijf je nu in voor WikiconNL

Hoe doe ik mee?

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt