Wikimedia Conferentie Nederland 2015, Margreet van Dijk, CC BY 4.0

Wikimedia Conferentie Nederland

De Wikimedia Conferentie Nederland wordt jaarlijks georganiseerd.


6 oktober 2016

Keynote WCN 2016: Hoe Wikipedia als middel bij onderzoek wordt ingezet

Op zaterdag 19 november 2016 organiseert Wikimedia Nederland de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Utrecht. Doel van de conferentie is om deelnemers de wereld achter Wikipedia te presenteren. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? Keynote-spreker Prof. dr. Maarten de Rijke is expert op het gebied van zoekmachines en taaltechnologie. Hij bespreekt hoe Wikipedia faciliteert in onderzoeken op dit gebied.

Lees meer

1 juni 2016

Oproep voor sprekers WCN 2016

De Wikimedia Conferentie Nederland op zaterdag 19 november is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, vrije kennis en verwante onderwerpen. We zijn gestart met de invulling van het programma. Wij nodigen iedereen met een voorstel voor een presentatie, workshop of discussie uit om een voorstel in te dienen.

Lees meer

19 mei 2016

Datum WCN 2016 bekend: zaterdag 19 november

Locatie: Meeting Plaza, Utrecht

De Wikimedia Conferentie Nederland 2016 is op zaterdag 19 november. Deze jaarlijkse conferentie is interessant voor mensen met interesse in (de wereld achter) Wikipedia, vrije kennis en verwante onderwerpen. Het is dé gelegenheid voor sprekers om het publiek met hun onderwerp of project kennis te laten maken.

Lees meer

7 december 2015

Wikimedia Conferentie Nederland 2015: eindelijk vrede?

Op zaterdag 28 november2015 sloot Wikimedia Nederland de Wikipedia week af met de Wikimedia Conferentie Nederland (WCN). Totaal 140 mensen kwamen naar de WCN. De conferentie is een platform om mensen bij elkaar te brengen die interesse hebben in Wikipedia en vrije kennis.

Lees meer

Over Wikimedia Conferentie Nederland

De dag wordt georganiseerd door mensen die betrokken zijn bij Wikipedia en voor mensen die zijn geïnteresseerd in de vrije encyclopedie Wikipedia en andere projectwebsite van de Wikimedia Foundation.

The Wikimedia Conference Netherlands on Saturday, November 19th, 2016, is the annual conference about Wikipedia, free knowledge, and related topics.

Wikimedia Conferentie Nederland 2016
Datum en tijd: zaterdag, 19 november 2016, 9:30 – 17:00 uur
Locatie: Meeting Plaza, Godebaldkwartier 20 (Hoog Catharijne) te Utrecht

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt