Martin Falbisoner, CC BY-SA 4.0

FAQ

Wat is WikiconNL?
WikiconNL is de voortzetting van de Wikimedia Conferentie Nederland (WCN). Een 2-daagse conferentie over Wikipedia, Wikimedia en onderwerpen als auteursrecht, facts matter en (linked) open data. De conferentie biedt een open podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis.

Wat is het thema van WikiconNL?
Het thema van WikiconNL 2019: Wikipedia is meer!

In 2019 wordt Wikipedia 18 jaar en dus volwassen. Daarom is het goed om te kijken naar hoe Wikipedia gegroeid is, in wat voor wereld Wikipedia binnentreedt en welke verantwoordelijkheden de Wikimedia-beweging neemt en toebedeeld krijgt. Welke plaats nemen Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en de andere Wikimedia-projecten in de wereld in? Met welke open kennis initiatieven werkt de Wikimedia-beweging al samen, en met welke moet zij samenwerken? Wat kunnen en willen overheden, bedrijven en kennis- en erfgoedinstellingen met Wikimedia? En hoe zorgen we ervoor dat Wikimedia klaar is voor 2030?

Voor wie is WikiconNL?
WikiconNL richt zich op organisaties en geïnteresseerden die deel uitmaken van de Wikimedia-beweging, haar een goed hart toedragen, of actief zijn op het gebied van open kennis, open cultuur of open data. Hierbij kun je denken aan: Wikimedianen, onderzoekers, Wikimedia-grootgebruikers, medewerkers van archieven, bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen en geïnteresseerden in open source toepassingen.

Waar en wanneer vindt WikiconNL plaats?
WikiconNL vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019 in de Social Impact Factory in Utrecht.

Kan ik mij al inschrijven?
Jazeker! Schrijf je hier in voor WikiconNL!

Kan ik een presentatie geven of workshop of sessie organiseren op WikiconNL?
Leuk dat je zo enthousiast bent! Stuur een mail met daarin een kort abstract of proposal naar info@wikimedia.nl. En neem ook eens een kijkje op de webpagina Call for papers. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ik heb een idee en/of suggestie voor WikiconNL! Waar kan ik dit uiten?
Ideeën en/of suggesties zijn meer dan welkom en mag je mailen naar info@wikimedia.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Kan ik mij als bedrijf of organisatie verbinden aan WikiconNL?
Jazeker! Stuur een mail naar info@wikimedia.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wie organiseert WikiconNL?
WikiconNL wordt georganiseerd door de Vereniging Wikimedia Nederland. Deze ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de Wikimedia-projecten Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata.

Mocht je vraag er niet bijstaan neem dan contact met ons op.

Over WikiconNL

WikiconNL is een 2-daagse conferentie die op 8 en 9 maart 2019 plaatsvindt in de Social Impact Factory te Utrecht. Het thema van WikiconNL luidt ‘Wikipedia is meer!’

Bekijk het programma van WikiconNL!

Schrijf je nu in voor WikiconNL

Hoe doe ik mee?

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt