Martin Falbisoner, CC BY-SA 4.0

FAQ

Wat is WikiconNL?
WikiconNL is de voortzetting van de Wikimedia Conferentie Nederland (WCN). Een 2-daagse conferentie over Wikipedia, Wikimedia en onderwerpen als auteursrecht, facts matter en (linked) open data. De conferentie biedt een open podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis.

Wat is het thema van WikiconNL?
“Wikipedia is meer!”
In 2019 wordt Wikipedia 18 jaar en dus volwassen. Een goed moment om te kijken naar de ontwikkeling van Wikipedia, de wereld waarin Wikipedia binnentreedt en de verantwoordelijkheden binnen de Wikimedia-beweging. Welke plaats nemen Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en de andere Wikimedia-projecten in de wereld in? Met welke open kennis initiatieven werkt de Wikimedia-beweging al samen, en met welke initiatieven zou een samenwerking relevant zijn? Wat kunnen en willen overheden, bedrijven en kennis- en erfgoedinstellingen met Wikimedia? En hoe zorgen we ervoor dat Wikimedia klaar is voor 2030?
Daarom luidt het thema voor WikiconNL “Wikipedia is meer!”: meer Wikipedia, meer open kennis en meer conferentie!

Voor wie is WikiconNL?
WikiconNL richt zich op organisaties en geïnteresseerden die deel uitmaken van de Wikimedia-beweging, haar een goed hart toedragen, of actief zijn op het gebied van open kennis, open cultuur of open data.
Hierbij kun je denken aan: Wikimedianen, onderzoekers, Wikimedia-grootgebruikers, medewerkers van archieven, bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen en geïnteresseerden in open source toepassingen.

Waar en wanneer vindt WikiconNL plaats?
WikiconNL vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019 op een nader te bepalen locatie in Utrecht.

Kan ik mij al inschrijven?
Jazeker! De (voor)inschrijving is open. Vul daarvoor dit formulier in.

Kan ik een presentatie geven of workshop of sessie organiseren op WikiconNL?
Leuk dat je zo enthousiast bent! Stuur een mail met daarin een kort abstract of proposal naar info@wikimedia.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ik heb een idee en/of suggestie voor WikiconNL! Waar kan ik dit uiten?
Mail je ideeën of suggesties naar info@wikimedia.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Kan ik mij als bedrijf of organisatie verbinden aan WikiconNL?
Jazeker! Stuur een mail naar info@wikimedia.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wie organiseert WikiconNL?
WikiconNL wordt georganiseerd door de Vereniging Wikimedia Nederland. Deze ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden, onder andere via de Wikimedia-projecten Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata.

Mocht je vraag er niet bijstaan neem dan contact met ons op.

Wikimedia Nederland Conferentie 2016, Kees-Jan Bakker, CC-BY-SA 4.0

Over WikiconNL

WikiconNL is een 2-daagse conferentie die op 8 en 9 maart 2019 plaatsvindt op een nader te bepalen locatie in Utrecht. Het thema van WikiconNL luidt ‘Wikipedia is meer!’ Schrijf je nu alvast in voor WikiconNL!

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt