Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Over

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia

De komende twee jaar zet Wikimedia Nederland zich via Project Natuur in om de informatie over natuur op verschillende Wikimedia-projecten waaronder Wikipedia aan te vullen en te verbeteren.

Project Natuur: meer en betere vrije informatie over natuur beschikbaar maken. We roepen natuurliefhebbers op om de Wikimedia-projecten te verrijken en kwalitatief te verbeteren. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar externe (natuur) organisaties voor samenwerking om dit doel mogelijk te maken.

Door middel van Project Natuur willen we de natuur meer op de kaart zetten en daarmee meer kennis verspreiden over dit onderwerp onder de lezers en gebruikers van de Wikimedia-projecten. Naast artikelen en foto’s willen we ons ook focussen op ander multimedia materiaal, zoals geluid en video. Er is veel informatie, kennis, beeld en geluid over de natuur aanwezig in Nederland. Toch is dit nog lang niet altijd voor iedereen vrij beschikbaar of goed vindbaar. Voor het zoeken naar dergelijke informatie maken veel mensen gebruik van de vrije encyclopedie Wikipedia. Dit maakt Wikipedia en andere gerelateerde Wikimedia-projecten de aangewezen plaats om kennis en multimedia materiaal, op het gebied van natuur te delen met een breed publiek en de kwaliteit van de daar reeds aanwezige informatie te verbeteren.

Binnen het Project Natuur heeft de foto/geluid wedstrijd Wiki Loves Earth plaats gevonden, waar we mensen opriepen om foto's en geluiden van de twintig nationale parken die Nederland rijk is te uploaden naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Deze wedstrijd heeft maar liefst 1.395 beeld en geluidsbestanden opgeleverd!

Schapen op het Aekingerzand, Uberprutser, CC-BY-SA 3.0

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt