Programma

English translation

De Wiki Techstorm trapt op 22 november af met de plenaire sessie ‘Introductie Wikipedia, Wikidata en Wikimedia Commons‘. Hierna wordt het programma gedurende twee dagen voortgezet vanuit drie tracks:

  • Wikidata, over het modelleren, opschonen, verrijken van data met Open Refine en het uploaden van deze data naar Wikidata
  • Wikimedia Commons, over het voorbereiden van bestanden (met bijbehorende data) uit een (GLAM)collectie en het uploaden van meerdere afbeeldingen en/of geluidsfragmenten met Pattypan naar Wikimedia Commons
  • Tools & Apps, over het maken van handige tools en apps

Vrijdag 22 november

De eerste Wiki Techstorm-dag worden gedurende de ochtend binnen de tracks verschillende workshops gegeven zodat de deelnemers over voldoende kennis en vaardigheden beschikken, benodigd voor de betreffende tracks. Ervaren ontwikkelaars en Wikipedianen gaan aan de slag gaan met het maken van tools en apps.

In de middag starten de praktische Doe-sessies waar deelnemers tot diep in de avond aan de slag gaan met allerlei activiteiten waaronder het uploaden van afbeeldingen of geluidsfragmenten naar Wikimedia Commons, het verrijken van data en het uploaden van deze data naar Wikidata. Daarnaast zijn er ook een aantal Expert Doe-sessies waar ervaren developers een tool of een app ontwikkelen.

Zaterdag 23 november

Deze tweede Wiki Techstorm-dag staan, naast Doe-sessies, ook een aantal optionele verdiepingsworkshops op het programma zoals Open Street Map, regular expressions in Open Refine, het maken van kaarten in Wikidata en Structured Data op Commons.

De Wiki Techstorm 2019 wordt afgesloten met een inspirerende presentatieronde waarbij deelnemers alleen of als team kunnen laten zien waar ze tijdens de Wiki Techstorm 2019 aan hebben gewerkt.

By DARPA, Public domain

Over Wiki Techstorm

Wiki Techstorm is een 2-daags evenement waar developers en Wikimedianen de kans krijgen om meer te leren over de techniek achter Wikiprojecten.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt