Martin Falbisoner, CC BY-SA 4.0

Programma

In 2019 wordt Wikipedia 18 jaar en dus volwassen. Een goed moment om te kijken naar de ontwikkeling van Wikipedia, de wereld waarin Wikipedia binnentreedt en de verantwoordelijkheden binnen de Wikimedia-beweging.

Het thema van WikiconNL 2019 luidt Wikipedia is meer!

In 2019 wordt Wikipedia 18 jaar en dus volwassen. Daarom is het goed om te kijken naar hoe Wikipedia gegroeid is, in wat voor wereld Wikipedia binnentreedt en welke verantwoordelijkheden de Wikimedia-beweging neemt en toebedeeld krijgt. Welke plaats nemen Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikidata en de andere Wikimedia-projecten in de wereld in? Met welke open kennis initiatieven werkt de Wikimedia-beweging al samen, en met welke moet zij samenwerken? Wat kunnen en willen overheden, bedrijven en kennis- en erfgoedinstellingen met Wikimedia? En hoe zorgen we ervoor dat Wikimedia klaar is voor 2030?

Het programma van WikiconNL is volop in ontwikkeling. Heb jij misschien ideeën voor presentaties, workshops, paneldiscussies of sessies? Neem dan eens een kijkje op de pagina 'Call for papers' en dien een voorstel in.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt