WikiconNL 2022

English translation

WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en vrije toegang tot informatie in een veranderende wereld.

Thema

Het thema van de conferentie is ‘Terug naar de toekomstā€™.

Na twee jaar leven met de gevolgen van de COVID-19 pandemie, willen we onze blik weer naar voren richten en samen bekijken hoe we onze Wikimedia-gemeenschap en projecten toekomstbestendig maken.

Wanneer en waar?

WikiconNL vindt plaats op zaterdag 19 november 2022 in Seats2meet in Utrecht in Hoog Catharijne. De ingang bevindt zich naast de Albert Heijn.

Programma

Het wordt een veelbelovend programma met interessante sprekers waaronder EuroparlementariĆ«r Kim van Sparrentak die de keynote verzorgt over het spanningsveld tussen vrije kennis en Europese auteursrechtherziening. Collega Wikipedianen uit OekraĆÆne vertellen hoe zij ondanks de oorlog toch aan Wikimedia blijven werken. Partners uit de culturele sector, zoals Het Nieuwe Instituut en de Koninklijke Bibliotheek, gaan dieper in op de inzet van Wikimediaprojecten voor Linked Open Data. Vrijwilligers presenteren de resultaten van hun hack-a-thon en een nieuw project over mode. Daarnaast is er een mooi randprogramma met o.a. tentoonstellingen waaronder de tentoonstelling van de top tien Wiki Loves Monuments Suriname, een markt met boekenruil en een Wikimedia merchandise give-away kraam. Nieuw dit jaar is een postersessie waar je je project of interesse kunt presenteren. En laten we vooral de Wikispeedrun niet vergeten!

Global Track: neem ook online deel

Onderdeel van het programma is een global track waaraan je remote kunt deelnemen. In deze track staan internationale samenwerkingen centraal. Orly Simon, Head of Public Services Division bij de Nationale Bibliotheek van IsraĆ«l, vertelt over hun werk met Wikipedia. Collegaā€™s van Wikimedia IndonesiĆ« tonen de nieuwste ontwikkelingen rond digital storytelling met Wikipedia en Wikidata. Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname vertelt over hun ervaringen met de grootste fotowedstrijd ter wereld; Wiki Loves Monuments.

Bekijk het volledige programma!

Inschrijven

De jaarlijkse Wikimedia conferentie WikiconNL die op zaterdag 19 november plaatsvindt in Seats2meat in Utrecht zit helaas vol. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar info@wikimedia.nl. Zodra er een plek vrijkomt, laten we je dit direct weten.

 

Wil je alleen online deelnemen aan de conferentie?
Laat dit ook weten via een e-mail naar info@wikimedia.nl en wij sturen je de benodigde gegevens toe.

 

Voor wie?

WikiconNL richt zich op organisaties en geĆÆnteresseerden die deel uitmaken van de Wikimedia-beweging, haar een goed hart toedragen, of actief zijn op het gebied van open kennis, open cultuur of open data. Hierbij kun je denken aan: Wikimedianen, onderzoekers, Wikimedia-grootgebruikers, medewerkers van archieven, bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen en geĆÆnteresseerden in open source toepassingen.