WikiconNL 

English translation

WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en onderwerpen als auteursrecht en (linked) open data. De conferentie biedt een podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis.

Waar en Wanneer?

WikiconNL vindt plaats op zaterdag 13 november 2021 en start om 13.30 uur. Het wordt een compleet virtuele bijeenkomst.  Dat betekent dat het voor iedereen, waar ook ter wereld, eenvoudig is om deel te kunnen nemen. We maken gebruik van het platform SpatialChat.

Programma

Het is een zeer divers programma, bestaande uit drie tracks:

  • Inhoudelijke thema’s en gemeenschap
  • Wikimedia in de praktijk
  • Voorbeelden van samenwerking

Bekijk deze timetable voor het volledige programma.

Sessies

Meer informatie over de sessies vind je op deze webpagina.

Sprekers

Op deze webpagina vind je de sprekersinfo.

Inschrijven

Schrijf je vóór 11 november in voor WikiconNL 2021 via dit inschrijfformulier. We sturen je dan op vrijdag 12 november een link zodat je de volgende dag de conferentie online bij kunt wonen. 

Voor wie?

WikiconNL richt zich op organisaties en geïnteresseerden die deel uitmaken van de Wikimedia-beweging, haar een goed hart toedragen, of actief zijn op het gebied van open kennis, open cultuur of open data. Hierbij kun je denken aan: Wikimedianen, onderzoekers, Wikimedia-grootgebruikers, medewerkers van archieven, bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen en geïnteresseerden in open source toepassingen.