Skip to main content

Programma WCN : De wereld achter Wikipedia

Geplaatst op 8 november 2016

Zaterdag 19 november 2016 is de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland in Meeting Plaza Utrecht. De conferentie geeft de bezoeker een kijkje in de wereld achter Wikipedia en haar zusterprojecten. Wat wordt er gedaan om meer kennis vrij toegankelijk te maken? Wie doet dat? Wat betekent Wikipedia voor instellingen? De conferentie is interessant voor (toekomstige) bewerkers van Wikimedia projecten, medewerkers van musea, bibliotheken, archieven maar ook voor educatieve instellingen en ICT-ers.

Keynote spreker Prof. dr. Maarten de Rijke opent de conferentie. De Rijke is expert op het gebied van zoekmachines en taaltechnologie. Hij bespreekt hoe Wikipedia faciliteert in onderzoeken op dit gebied. De Rijke gaat ook in op de ontwikkelingen in zoekmachine-technologie en wat die voor Wikipedia kunnen betekenen. Kan Wikipedia als collectief geheugen dienen?

Het dagprogramma bestaat uit vier tracks. Zo zijn er presentaties over samenwerkingsprojecten met culturele instellingen en presentaties over wat er speelt in de community. ‘Wikipedia en onderwijs’, ‘Die Wikipedianen communiceren soms raar’, ‘Being a Wikimedia functionary’ en ‘Vrouwen op Wikipedia’ zijn een kleine greep uit de tweeëntwintig sessies die bezocht kunnen worden.

Deelnemers die nog niet bekend zijn met het zelf bijdragen aan Wikipedia en zusterprojecten krijgen ook de kans om de mogelijkheden te verkennen. Bij de ‘wiki-helpdesk’ kunnen de deelnemers zelf aan de slag op Wikipedia.

Wikimedia Conferentie Nederland 2016
Datum en tijd: zaterdag, 19 november 2016, 9:30 – 17:00 uur
Locatie: Meeting Plaza, Godebaldkwartier 20 (Hoog Catharijne) te Utrecht
Kaartverkoop: via de conferentiewebsite

Deel dit artikel op: