Trainingen / Workshops

Om nieuwe bewerkers te werven of nieuwe/verbeterde inhoud te creëren organiseert Wikimedia Nederland regelmatig trainingen, workshops en techstorms. Daarnaast koppelen we organisaties die kennis willen bijdragen aan een Wikimedia platform zoals Wikipedia, Wikimedia Commons of Wikidata.

Introductie Workshops

Tijdens introductie workshops krijgen beginnende bewerkers uitleg over Wikipedia en/of andere Wikimedia-platforms.

(In house) Trainingen

Wikimedia Nederland organiseert regelmatig (in house) trainingen voor erfgoedinstellingen en bibliotheken om ze te begeleiden in het delen van beeld en data via Wikimedia-platforms als Wikidata en Wikimedia Commons. Er wordt dieper ingegaan op auteursrecht, het digitaliseren van een collectie, het vrijgeven van data en/of beeld én het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om zelf data en/of beeld te uploaden naar de geschikte Wikimedia platforms.

 

Techstorms en hackathons

Met enige regelmaat organiseert Wikimedia Nederland techstorms en hackathons: werkbijeenkomsten waar vrijwilligers (technische) vaardigheden delen en gezamenlijk werken aan projecten.

 

Zien we jou binnenkort?

Houd onze webagenda in de gaten om te kijken of er binnenkort een training, workshop of techstorm bij jou in de buurt plaatsvindt. Of neem contact met ons op wanneer je hierover met ons van gedachten wilt wisselen.