Samenwerken met Partners

Kennis delen met de wereld

Collecties delen via Wikimedia-platforms betekent collecties delen met de wereld. Dat komt omdat Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikidata wereldwijd een miljoenenpubliek hebben. Steeds meer erfgoedinstellingen willen daarom hun digitale collecties via Wikimedia beschikbaar stellen voor hergebruik.

 

Wikimedia Nederland motiveert, adviseert en begeleidt erfgoed-, kennis- en onderwijsinstellingen bij het vrijgeven en uploaden van (beeld)materiaal en het ontwikkelen van gezamenlijke activiteiten. Regelmatig organiseert Wikimedia Nederland (op verzoek) presentaties, kennisbijeenkomsten, workshops of trainingen op dit gebied. Er wordt tijdens deze bijeenkomsten dieper ingegaan op de voorwaarden waaraan collecties moeten voldoen om voor vrijgave via Wikimedia in aanmerking te komen. Er wordt getoond op welke manieren dat kan, en welke keuzes daarin het beste gemaakt kunnen worden. Het gebruik van gedoneerd materiaal stimuleert Wikimedia Nederland door het organiseren van online schrijfevenementen en challenges en eventueel edit-a-thons voor ervaren bewerkers.

 

Daarnaast biedt Wikimedia Nederland ondersteuning bij de werving en begeleiding van een Wikimedian-in-Residence.

Interesse om samen te werken?

Bekijk enkele voorbeelden van samenwerkingen die wij hebben gerealiseerd of lees er meer over in een van onze brochures. In een persoonlijk gesprek vertellen wij jou graag meer over de mogelijkheden. Neem contact met ons op wanneer je een afspraak wilt maken of er graag meer over wilt weten.