Wiki goes Caribbean

In het kader van Nederland en de wereld┬ástartte Wikimedia Nederland het project Wiki goes Caribbean. In dit project werken we samen met vrijwilligers en een aantal samenwerkingspartners waaronder UNESCO Nederland, het Nationaal Archief, de Nationale Bibliotheek Aruba, de Universiteit van Aruba, de Federatie van Musea en Natuur, het Bureau Monumentenzorg, de Universiteit van Cura├žao, de Fundashon Hist├│riko Kultural Boneriano, het Archivo Bonairo en het interuniversitair onderzoeksproject Travelling Caribbean Heritage.

 

Samen werken we aan het beschrijven, verbeteren, uitbreiden en actualiseren van kennis over het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia. Dit doen we door artikelen op Wikipedia te schrijven en/of te verbeteren in het Nederlands, Engels, Spaans of Papiamentu. En door het toevoegen van beeldmateriaal en data aan respectievelijk Wikimedia Commons en Wikidata.

 

Wikimedia Nederland heeft in samenwerking met diverse GLAM-instellingen al mooie projecten georganiseerd in het kader van Wiki goes Caribbean. Bekijk enkele samenwerkingsvoorbeelden of lees er meer over in een van onze brochures.

Doe mee

Wikimedia Nederland organiseert en ondersteunt regelmatig bijeenkomsten waar ervaren vrijwilligers aanwezig zijn om je te helpen met het schrijven en verbeteren van Wikipedia artikelen over het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Houd onze webagenda in de gaten of bezoek de Wikipedia projectpagina Wiki goes Caribbean om te kijken of er binnenkort een bijeenkomst bij jou in de buurt plaatsvindt.

 

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag thuis, met (studie)vrienden of met een groep andere ge├»nteresseerden. Heb je echter nog nooit een artikel op Wikipedia geschreven? Dan kan het handig zijn om de gratis handleiding Wikipedia te downloaden van Wikimedia Commons. Je kunt ook het boek ÔÇśSchrijven aan WikipediaÔÇÖ kopen zodat je leert hoe je zelf een Wikipedia-artikel kunt schrijven en/of verbeteren.

 

Daarnaast kun je de Facebookpagina Wiki goes Caribbean volgen of stuur een mailtje naar info@wikimedia.nl wanneer je geïnformeerd wilt worden over Wiki goes Caribbean activiteiten.

Interesse om als organisatie samen te werken?

We vertellen jou in een persoonlijk gesprek graag meer over de samenwerkingsmogelijkheden. Eventueel kunnen we ook een presentatie op maat geven binnen jouw organisatie. Mail info@wikimedia.nl of bel 030 3200238 voor meer informatie.