17 september 2019

Reactie internetconsultatie auteursrecht

In de blog ‘Wikipedia Uitgezonderd?’ heb je kunnen lezen dat op 17 mei 2019 de nieuwe EU 'Richtlijn inzake auteursrechten in de digitale eengemaakte markt' is gepubliceerd. Van 2 juli t/m 2 september 2019 was de consultatie over het voorstel van de Nederlandse overheid voor de implementatie in ons land.

De werkgroep Lobby en Auteursrecht van Wikimedia Nederland heeft zich de afgelopen maanden verdiept in deze richtlijn en de reacties op de internetconsultatie. Daarnaast heeft de werkgroep deskundigen geraadpleegd en overlegd met leden van de de Nederlandse Wikigemeenschap en/of Wikimedia Nederland. On- én offline.

Onze visie op het voorstel voor ‘transpositie’ van de Richtlijn naar Nederlandse wetgeving kwam inhoudelijk erg overeen met de concept-reacties van Open Nederland/ Creative Commons en van DEN. De werkgroep Lobby en Auteursrecht heeft het bestuur van Wikimedia Nederland geadviseerd zich aan te sluiten bij de reactie van Open Nederland. Het bestuur van Wikimedia Nederland heeft dit advies opgevolgd.

Aanvullend

By Yung6, CC BY-SA 3.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt