15 april 2020

Zo zorg je voor wat afleiding en draag je bij aan Wikimedia-projecten

Het thuisblijven maakt dat je misschien nu wat meer tijd hebt voor andere zaken. Zoals leren hoe je een Wikipedia artikel schrijft of hoe je een foto uploadt naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Ben je al een ervaren Wikimediaan, dan kun je jouw kennis en ervaring misschien inzetten om andere organisaties te helpen. Zoals bijvoorbeeld het Utrechts Archief bij het koppelen van de juiste trefwoorden aan afbeeldingen. Ook zou je een bijdrage kunnen leveren aan de upload van van een grote serie foto’s die zijn gedoneerd door fotograaf Jan Geerling. Maar je zou deze tijd ook kunnen benutten om aan je online communicatievaardigheden te werken door het volgen van een online training.

Wikimedia Nederland denkt graag mee en biedt hulp waar mogelijk. Voor degenen die nu wat meer tijd hebben om op Wikimedia-projecten aan de slag te gaan, hebben wij enkele suggesties op de verengingswiki geplaatst. Voor zowel beginners als ervaren Wikimedianen. Aanvullende ideeën zijn meer dan welkom! Laat het ons weten op de overlegpagina of via info@wikimedia.nl.

By Videoplasty.com / CC BY-SA

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt