Europeana Fashion Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC-BY-SA 3.0

Gendergap

Meer informatie over ‘vrouwelijke’ thema’s op Wikipedia.


21 september 2017

Activiteiten Gendergap dit najaar

Dit najaar is er weer een aantal activiteiten rondom het gendergap project, waarbij we eraan werken om vrouwen op Wikipedia en de zusterprojecten op de kaart te zetten. Maandag 2 oktober start de Wikikring in Twente, die dit jaar in het teken van gendergap staat. Op 14 oktober is het Gendergap WikiZaterdag op kantoor van Wikimedia in Utrecht en op vrijdag 20 oktober is het weer Wikivrijdag bij Atria in Amsterdam.

Lees meer

17 augustus 2017

Wikikring Twente: kom ook!

In oktober gaat de Wikikring Twente weer van start! Dit jaar zal de Wikikring zich richten op de gendergap op Wikipedia, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom als je wilt schrijven over Twente, of gewoon meer wilt weten over Wikimedia.

Lees meer

3 juli 2017

Eerste feministische golf op Wikipedia

Binnenkort start Wikimedia Nederland met een project dat in kaart wil brengen of over de Eerste feministische golf voldoende en goede informatie te vinden is op de Nederlandstalige Wikipedia, op Wikimedia Commons en in WikiData.

Lees meer

26 juni 2017

Schrijftips voor Wikipedia

We werken met zijn allen hard aan het verkleinen van de gendergap op Wikipedia, en dat heeft succes. Soms worden echter schrijvers van nieuwe artikelen teleurgesteld, omdat het nieuwe artikel wordt verwijderd. Hier zijn drie tips waarmee dat voorkomen kan worden, gericht op het schrijven van een biografie van een vrouw.

Lees meer

4 mei 2017

Winnaar schrijfwedstrijd 'De vrouwen die je nooit hebt gekend'

Geen schrijfwedstrijd zonder winnaars en wat betreft de prijs voor de meeste punten was er wel een hele duidelijke winnaar. DirkVE schreef in een maand tijd 60 nieuwe artikelen over vrouwen, allen biografieën. Hij verzamelde hiermee niet minder dan 448 punten en is de onbetwiste winnaar van de Amazon cadeaubon.

Lees meer

2 mei 2017

Gendergeschiedenis in Vlaanderen en België

blog door Sandra Fauconnier

De bijzondere actieve gendergap werkgroep houdt zich, met ondersteuning van Wikimedia Nederland, bezig met het sluiten van de genderkloof op de Nederlandstalige Wikipedia. In een paar jaar tijd zijn via dit project reeds meer dan 1.000 artikelen over vrouwgerelateerde onderwerpen op Wikipedia aangevuld en verbeterd. Maar de meeste van deze onderwerpen (vooral biografieën) hebben met Nederland te maken.

Lees meer

Over Gendergap

Op Wikipedia is er sprake van een gendergap. Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. De gendergap-werkgroep probeert deze kloof te verkleinen. Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt