Europeana Fashion Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC-BY-SA 3.0

Gendergap

Meer informatie over ‘vrouwelijke’ thema’s op Wikipedia.


7 juli 2016

LHBT+ themaweken op Wikipedia

Tijdens Europride organiseert de gendergap-werkgroep in samenwerking met Atria en IHLIA themaweken over de LHBT+ (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) op Wikipedia. Het doel is om tijdens deze themaweken zo veel mogelijk informatie aan Wikipedia toe te voegen over LHBT-gerelateerde onderwerpen. De themaweken starten op 25 juli en eindigen op 6 augustus.

Lees meer

20 juni 2016

Terugblik 4 juni: Edit-a-thon Textielmuseum Tilburg

door Ciell

Op een zonnige zaterdagmiddag in juni verzamelden zich 9 dames in het Textielmuseum in Tilburg. Om meer te leren over Wikipedia: de eerste stappen, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een goed artikel schrijf en wat zijn de regels over afbeeldingen. Maar ook om gebruik te kunnen maken van de zeer uitgebreide kennis in de bibliotheek van het museum.

Lees meer

30 mei 2016

De wereld achter Wikipedia

Iedereen kent Wikipedia als informatiebron. Vaak komen mensen via een zoekactie op Google terecht op Wikipedia. Wat niet iedereen weet, is dat je naast het lezen van artikelen nog veel meer kunt bekijken én doen op Wikipedia.

Lees meer

Over Gendergap

Op Wikipedia is er sprake van een gendergap. Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. De gendergap-werkgroep probeert deze kloof te verkleinen. Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Activiteiten

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt