Europeana Fashion Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC-BY-SA 3.0

Gendergap

Meer informatie over ‘vrouwelijke’ thema’s op Wikipedia.


17 september 2015

Terugblik: Gendergap WikiZaterdag #1

De gendergap werkgroep organiseert periodiek middagen waar er gezamenlijk aan wordt gewerkt om Wikipedia een stukje vrouwelijker te maken. Op zaterdag 12 september is de eerste Gendergap WikiZaterdag gehouden. Een grote groep deelnemers heeft een algemene presentatie gevolgd en is vervolgens binnen haar/zijn interessegebied op Wikipedia aan de slag gegaan.

Lees meer

7 augustus 2015

Wikipedia bewerken? Gewoon doen!

Kijk je wel eens op Wikipedia, en zie je teksten, die naar jouw idee nog niet compleet zijn? Of zie je een zinsopbouw die beter zou kunnen? Wil je spelfouten die je tegenkomt verbeteren? Ga dan aan de slag en help mee om de kwaliteit van Wikipedia hoog te houden.

Lees meer

Over Gendergap

Op Wikipedia is er sprake van een gendergap. Wikipedia is vooral sterk in het verstrekken van informatie over onderwerpen die traditioneel door mannen belangrijk worden gevonden, zoals techniek, sport, wetenschap en science fiction. De gendergap-werkgroep probeert deze kloof te verkleinen. Iedereen kan bijdragen aan dit project: man of vrouw, jong of oud, actief bewerker of beginner.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt