Delaware Bay Vinckeboons 14, publiek domein

Nederland en de wereld

Een completer beeld geven van de eigen en de gedeelde geschiedenis.


13 juli 2016

Subsidie voor WMNL-project Nederland en de Wereld

Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft een aanvraag voor subsidie van Wikimedia Nederland gehonoreerd. WMNL krijgt €16.000 voor de ontwikkeling van een online platform om digitaal erfgoed te delen met de internationale Wikimedia-beweging.

Lees meer

9 mei 2016

Nieuw project: Nederland in de Wereld

Nederland kent een koloniaal- en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen contacten zijn geweest met landen verspreid over de wereld. Daardoor is gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Zowel in deze landen als in Nederland hebben deze contacten sporen achtergelaten in de vorm van verzamelde objecten, archieven, gebouwen, steden, bedrijven, infrastructuur, taalgebruik, culinaire tradities. Dit erfgoed vertelt verhalen over Nederland en Nederlanders, maar juist ook over de toenmalige koloniën en de landen waarmee handel gedreven werd en hun (oorspronkelijke) inwoners.

Lees meer

Over Nederland en de wereld

Wikimedia Nederland wil met het project Nederland en de wereld de vrije toegang tot kennis met betrekking tot gedeeld cultureel erfgoed vergroten en actieve deelname van GLAM-partners en bewerkers, zowel in Nederland als in andere landen, op het gebied van gemeenschappelijk erfgoed verhogen.

Hoe doe ik mee?

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures op dit project

Bekijk alle andere vrijwilligersvacatures

Activiteiten

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt