Delaware Bay Vinckeboons 14, publiek domein

Nederland en de wereld

Een completer beeld geven van de eigen en de gedeelde geschiedenis.


16 maart 2017

Het Nederland en de Wereld Uitwisselingsplatform is online

Na enkele maanden van voorbereiding lanceert Wikimedia Nederland vandaag het uitwisselingsplatform voor niet-Europees cultureel erfgoed. Het doel van het platform is om te stimuleren dat er wereldwijd meer gebruik wordt gemaakt van materiaal uit Nederlandse collecties rondom niet-Europese landen. Het gaat dan vooral om materiaal in Nederlandse archieven, musea en bibliotheken dat relevant is voor mensen in landen waar Nederland historische banden mee heeft; zoals Indonesië, Sri Lanka, Brazilië, Ghana, Suriname en Zuid-Afrika.

Lees meer

13 juli 2016

Subsidie voor WMNL-project Nederland en de Wereld

Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft een aanvraag voor subsidie van Wikimedia Nederland gehonoreerd. WMNL krijgt €16.000 voor de ontwikkeling van een online platform om digitaal erfgoed te delen met de internationale Wikimedia-beweging.

Lees meer

9 mei 2016

Nieuw project: Nederland in de Wereld

Nederland kent een koloniaal- en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen contacten zijn geweest met landen verspreid over de wereld. Daardoor is gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Zowel in deze landen als in Nederland hebben deze contacten sporen achtergelaten in de vorm van verzamelde objecten, archieven, gebouwen, steden, bedrijven, infrastructuur, taalgebruik, culinaire tradities. Dit erfgoed vertelt verhalen over Nederland en Nederlanders, maar juist ook over de toenmalige koloniën en de landen waarmee handel gedreven werd en hun (oorspronkelijke) inwoners.

Lees meer

Over Nederland en de wereld

Wikimedia Nederland wil met het project Nederland en de wereld de vrije toegang tot kennis over gedeelde geschiedenis vergroten en actieve deelname van erfgoedinstellingen en individuele Wikipedia-bewerkers, zowel in Nederland als in andere landen, bevorderen.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt